LEGO Dimensions, dat is toch die game die vorig jaar verscheen? Dat klopt, maar dat wil niet zeggen dat het nu gedaan is met de game. Waar andere titels na verschijning nog wel een jaartje, soms nog vele langer, kunnen rekenen op nieuwe content om te downloaden als dlc-pakket, gaat het voor LEGO Dimensions een stapje verder. Die game wordt nog steeds uitgebreid met nieuwe personages en voertuigen en nu ook het eerste Story Pack. Dat Story Pack draait helemaal om Ghostbusters, en dan nog de vrouwelijke variant ook!

Het Story Pack van Ghostbusters bevat de mini-fig van Abby Yates, de Ecto-1 en -en dit is bijzonder- losse blokjes waarmee je de portal een make-over kunt geven. Ja, eindelijk kun je die portal die er al een jaar hetzelfde bij staat, een uiterlijke verandering geven. Een grote ook, want je kunt Zhu’s Chinese Restaurant namaken, waar de Ghostbusters hun kantoor houden. Supervet natuurlijk, maar ik hoor je denken: en de mini-figs van de andere Ghostbusters dan? Nou, die zijn er niet, want de andere dames komen als virtuele mini-figs bij het Story Pack.

legodimensions

Op Gamescom speelden Sam en ik deze nieuwe verhaallijn in LEGO Dimensions, en het was na alle Fun Packs fijn om te zien dat er eindelijk weer wat portal-actie aan de game wordt toegevoegd. Je moet namelijk, net als in de originele game, gebruikmaken van de gekleurde lampjes op de portal om een soort mini-portalen te openen en verder te komen in het level. Het mooie van dit Story Pack met die virtuele mini-figures van de Ghostbusters, is dat je dus wederom weer met personages uit andere franchises kunt spelen. Zo riep Sam meteen al: AAAAH B.A.! (en geloof me, het is niet oke als een hoogzwangere vrouw ineens begint te gillen!)

Goed, zij greep meteen de mini-figure van de A-Team en ik besloot te gaan voor een van de liefste personages uit de filmwereld -en populaire Chihuahuanaam-: Gizmo. Het was heel gaaf om hem in een Gremlin te veranderen, maar ik heb hem liever fluffy en schattig zoals hij hoort. Geen tijd om daar te lang bij stil te staan, want we hadden maar een korte tijd om zoveel mogelijk uit te proberen. We hebben in het spookhuis rondgelopen en met de portal gespeeld om zo een deur open te maken, en daarna werd het pas echt interessant.

Toen gingen we namelijk een nieuwe modus doen die wordt toegevoegd aan LEGO Dimensions, en waar we eigenlijk de meeste lol mee hadden tijdens onze speelsessie. Het is namelijk een multiplayermodus. In Battle Arenas kies je uit drie modi, zoals Capture the Flag, waarin je vlaggen moet grijpen en terug naar je basis moet brengen om te winnen. Je komt onderweg net zoals in Smash Bros. allemaal power-ups tegen, die je kunt gebruiken om het je vrienden en de CPU extra moeilijk te maken of om jezelf extra bescherming te geven.  Het leuke aan die multiplayer is dat deze zich afspeelt in de werelden uit de franchises die al gelinkt zijn aan LEGO Dimensions. Met andere woorden, je kunt in een fluffy pillowlevel van Adventure Time aan de slag!

Er komt nog heel veel goeds naar LEGO Dimensions en daar zijn we zeer over te spreken: Harry Potter en de Power Puff Girls bijvoorbeeld. Het is jammer dat de packs nog steeds vrij duur zijn, maar we zijn blij te zien dat we eindelijk weer meer met de portal kunnen doen (zowel fysiek als virtueel) dankzij de komst van de Ghostbusters naar LEGO Dimensions. Het LEGO Dimensions Story Pack van Ghostbusters verschijnt op 27 september op diverse platformen.

Bewaren

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.