Het was meer dan een jaar wachten, maar eind augustus was daar dan eindelijk de nieuwe uitbreiding World of Warcraft: Legion. De trailer die je na het inloggen te zien krijgt was al een tijdje bekend, maar ik moet je zeggen dat je daarmee direct het verhaal wordt ingezogen!

De start
Het begin heeft Blizzard dit keer echt super aangepakt. Niet meer dat gedoe dat je met zijn allen probeert dezelfde quests te voltooien in één gebied. De start van je Legion questline brengt je of naar het scenario dat je moet voltooien bij the Broken Shore of in de Demon Hunter starting zone. Hierna wordt Dalaran (weer je nieuwe hoofdstad, yes!) verplaatst naar de Broken Isles en start je de quest om je artifact weapon te vinden.

Je hebt keuze uit drie opties, afgestemd op jouw specialisme. Dit wapen blijft altijd bij je, er wordt geen sterker wapen meer geloot in de uitbreiding. Wat je wél loot, zijn soulbound items die je wapen versterken. Je kunt dus wel degelijk een sterker wapen hebben/krijgen, maar de weg om dat te bereiken is iets veranderd. Deze quest is voor ieder specialisme anders en zorgt ervoor dat je al direct over de Broken Isles wordt verdeeld.

Wat ik wel leuk vind om even te melden, is dat je met de zoektocht naar je artifact wapen ook weer terugkomt in oude gebieden (soms op een nieuwe locatie). Ik ben begonnen met mijn Mage en kwam hiermee in onder andere The Nexus en Karazhan. Super tof dat ‘oud’ betrokken wordt bij nieuw.

img_world_of_warcraft_legion_screen01Een screenshot van het moment dat ik Ebonchill gevonden heb

Demon Hunter
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te beginnen met de nieuwe Hero Class: Demon Hunter. Als Demon Hunter behoor je tot de Illidari, aanhangers van Illidan Stormrage. Je weet wel, die gast uit de Burning Crusade intro die “You are not prepared!” naar je schreeuwt (nog steeds een van de gaafste intro’s voor mij). Een Demon Hunter is overigens alleen speelbaar voor Blood Elves en Night Elves. Als Demon Hunter kun je kiezen uit twee verschillende specialisaties. Als Tank kies je voor Vengeance en als Melee DPS voor Havoc. Extra leuk is dat je als Demon Hunter een dubbele sprong kunt maken waarbij je vleugels zich uitvouwen en je daarmee best wel een afstandje kunt overbruggen.

Een Demon Hunter kun je pas aanmaken wanneer je op je Realm één character hebt van level 70. Indien je nog geen hoog level character hebt, dan heb je de mogelijk om er direct een te boosten naar level 100 en kun je gelijk beginnen in de Broken Isles.

img_world_of_warcraft_legion_screen02Voorbeeld van een startende Blood Elf Demon Hunter

Gebieden
De tweede manier van scheiden gebeurt via de keuze van je startgebied. Je kunt kiezen uit Azsuna, Val’sharah, Highmountain en Stormheim. De vijfde en laatste regio van the Broken Isles, Suramar, speel je vrij wanneer je je max level van 110 hebt bereikt.

Azsuna, waar ik ben begonnen, heeft een frisse en lichte look. Je ziet veel kleurige bloemen en paarden die eruit zien als eenhoorns, maar ook een gebied waaraan je duidelijk kunt zien dat de Legion er is. Val’sharah brengt je een bosgebied met heldere groene kleuren en ook hier vind je duidelijk de Legion geïnfecteerde gebieden. Highmountain spreekt voor zichzelf en is een bergachtig gebied. Net als Stormheim heeft het een herfstige uitstraling. Deze twee gebieden zijn van zichzelf wat duisterder qua omgeving dan de rest en Suramar heeft een vergelijkbare look. Overal vind je bovendien de invloeden terug van de Night Elves in gebouwen en ruïnes.

Om te kunnen vliegen moet je net als met de vorige uitbreiding eerst een achievement voltooien. Ook nu vind ik dat helemaal niet erg. Door niet te vliegen krijg je wel veel meer mee van de mooie gebieden waar je doorheen komt.

img_world_of_warcraft_legion_screen03Azurewing Repose in Azsuna

De quests zijn in elke regio divers en je kunt weer de nodige Bonus Objectives voltooien voor extra XP. In de vorige uitbreiding had je met het questen al de nodige cinematics tussendoor, maar dat is nu voor mijn gevoel nog meer geworden. Ik vind dat zelf wel heel tof, zo krijg je nog meer mee van de verhaallijn.

Aan het einde van de questlines in iedere regio krijg je nog de quest om de dungeon(s) te bezoeken. Dungeons en raids vind je nu overigens heel makkelijk op je World Map. Dungeons worden weergegeven door blauwe cirkels, groene vertegenwoordigen de raids.

img_world_of_warcraft_legion_screen04World Map met de blauwe dungeons en groene raid in Val’sharah

Class Hall
In Warlords of Draenor stuurden we followers op missies in onze eigen Garrison. Die Garrison is nu vervangen door de Class Hall. De Class Hall is in het nieuwe Dalaran. De weg naar je Class Hall gaat voor bijna iedereen door middel van een portal, maar die is voor elk specialisme weer anders of op een andere plaats. In mijn geval moet ik een teleport gebruiken om er te komen.

Wil je ook graag je followers op een missie sturen wanneer je onderweg bent? Blizzard heeft net een nieuwe app uitgebracht waarmee je dat kunt gaan doen! Zowel in de AppStore als de Google Play Store vind je de ‘WoW Legion Companion’ app gratis.

De naam ‘Class Hall’ zegt het al: elk specialisme heeft zijn eigen ruimte. Elke ruimte ziet er anders uit en heet anders, afgestemd op jouw specialisme. De Class Hall van de Mage heet Hall of the Guardian. Hierbinnen vind je Forge of the Guardian. Hier kun je items aan je wapen toevoegen om het sterker te maken.

Er zijn drie basis slots die je vrij moet spelen om de 16 andere slots te kunnen vullen. Sommige slots bestaan uit 1 rank, andere slots kun je tot drie toevoegen. Met Forge of the Guardian kun je ook het uiterlijk van je wapen aanpassen. Maar ook hier geldt: je moet de opties vrijspelen door het voltooien van quests, campagnes en achievements.

img_world_of_warcraft_legion_screen05Gedeelte van de Mage Class Hall

img_world_of_warcraft_legion_screen06Sfeer en look van een gedeelte van de Mage Class Hall. In het midden van de ster is de Forge of the Guardian.

review_cijfer_9.0Conclusie
Ik was ontzettend benieuwd naar deze uitbreiding, want achteraf gezien was ik best een beetje teleurgesteld over de vorige. En oh, wat heeft Blizzard me blij gemaakt! De nieuwe gebieden zijn geweldig, je hebt een overload aan quests en je Garrison is niet meer het middelpunt, maar gewoon een gedeelte van de game. Het is allemaal ontzettend uitgebreid en voor ieder wat wils. Ik heb niet de tijd om te raiden, maar ik heb genoeg te doen met quests, achievements en mijn professions. Andersom zijn er de nieuwe dungeons en raids voor de spelers die daar juist op wachten. De sfeer, cinematics en content bieden je veel meer dan de vorige uitbreiding. Ik sta ook overal stil om even die perfecte screen te maken. Dat is ook het mooie van questen zonder zelf te vliegen, je ziet gewoon veel en veel meer! En last but not least: Dalaran is weer terug! Een extra pluspuntje voor het terugbrengen van mijn favoriete hoofdstad.

Geschreven door: Marieke Evers

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.