Het is nogal een mond vol: Phoenix Wright: Ace Attorney – Spirit of Justice. Meestal kort ik de naam van deze gameserie dan ook af tot Ace Attorney of Phoenix Wright. Ace Attorney dus, een gamefranchise die enorm niche is, maar tegelijkertijd een grote schare aan fans heeft, al voor vele jaren. Het is geen game voor iedereen, want het zijn bijna alleen maar stilstaande beelden en dialogen waarmee je te stellen hebt, maar de grapjes, het mysterie (want: detective) en het harde denkwerk maken dit zo’n verslavende, fascinerende franchise.

De zesde game in het hoofdverhaal van Ace Attorney heet Spirit of Justice, en dat zegt natuurlijk eigenlijk maar weinig. Capcom laat ook nooit al te veel los over de inhoud van de games, want dat is ook niet wat je wil in een detective-rechtbank-titel. Je kunt het echter wel achterhalen als je Japans heel goed is, want de game is al sinds juni uit in dat land.

Je speelt ditmaal met Phoenix Wright, Apollo Justice en Athena Cykes, die in verschillende zaken hun clienten uit het gevang moeten zien te houden. Dat gaat echter niet zo makkelijk; vaak komt de ene na de andere plottwist en verandert je verhouding met je client meerdere malen. Nieuw zijn de seances, waarin je het spirituele opzoekt en graaft in de herinneringen van de mensen van net voordat ze dood gingen.

Wat leuk is voor de fans is dat de charmante Maya Fey terug is, de mooie vrouw die ditmaal ook weer als medium optreedt. En dat niet alleen, want ze belooft weer een boel nieuwe dingen te ontrafelen in dit nieuwe deel. Wat precies, dat moeten wij ook nog uitzoeken, maar haar rol is groter dan verwacht en dat is tof om te zien, want ze is heel schattig en best pittig!

Verder kunnen we vooral authentieke, heerlijke Ace Attorney gameplay verwachten met idiote uitroepen, personages met uiteenlopende karakters en natuurlijk speurwerk!

Phoenix Wright: Ace Attorney – Spirit of Justice verschijnt 8 september op Nintendo 3DS.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.