Mijn naam is R. en ik ben dit jaar voor de tweede keer in mijn leven naar een Summer School geweest. Dit betekent dat je (circa) twee weken doorbrengt in een ander land, op een andere universiteit, en waar je iets volgt wat iets toevoegt aan je huidige opleiding (of juist niet in mijn geval). Buiten het studeren maak je natuurlijk vrienden die van heel de wereld komen, en natuurlijk zijn er ook leuke activiteiten die georganiseerd worden. Afgelopen twee weken was ik in Split (Kroatië) te vinden, natuurlijk kocht ik een SIM-kaartje om zo alsnog Pokémon GO te kunnen spelen (want zo iemand ben ik).

Is het slecht als ik zeg dat Pokémon GO mij op fenomenale plekken heeft gebracht? Zo ben ik dit weekend bijvoorbeeld terecht gekomen bij Froggyland, een museum waar meer dan 100 opgezette kikkers (met glazen ogen) in menselijke houdingen stonden. Zo zat er een kikker achter een naaimachine, en zo zaten er ook veel kikkers in een klaslokaal, inclusief een strenge kikkerleraar.

SDC19579
Één van de Pokéstops in Kroatië

Hier in het prachtige Kroatië leek de Pokémon GO ziekte de eerste paar dagen iets minder, totdat ik in het centrum kwam en er veel POKÉMON GO (en zelfs teamshirts) werden verkocht. Het verbaasde mij slechts een beetje. Men kan zeggen wat ze willen, maar het heeft sommige mensen toch wat dichter bij elkaar gebracht. Ik ga er dan ook zeker niet omheen draaien dat ik de uren die ik verspilde in een park, met onbekende mensen, en mijn telefoon, stiekem wel geweldig vond.

82beba87-8dc1-44b9-a2ac-a9dfd6ba68be
The place to be in Split (en naast de zee!!)

Toch vind ik er niet héél erg veel meer aan. Helaas ken ik de drang om toch door te gaan met verzamelen (zoals met Furby’s, en elfjes, misschien binnenkort wel suikerzakjes). Wel even melden dat ik voor ‘t eerst mijn 3ds er weer bij heb gepakt, om toch die Pokémonspellen eens uit te spelen. Normaal ken ik een gebrek aan tijd, maar ik ben bang dat het tijdperk ‘ik moet er maar tijd voor vrijmaken’ is aangebroken.

Hoe denk jij erover? Denk jij dat Pokémon GO nog lang zal blijven hangen?

About xKatara

Kaas heeft mijn leven overgenomen.

View all posts by xKatara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.