Project Triangle Strategy (voorlopige titel) is een nieuw RPG-game van Square Enix dat in 2022 moet gaan uitkomen voor op de Nintendo Switch. Een game vol met interessante intriges, spannende verhaallijn en strategische zetten om het slagveld zien te winnen.

Dit bedrijf staat bekend om hun succesvolle RPG-games zoals Dragon Quest, Outriders en niet te vergeten Final Fantasy. Tijdens de Nintendo Direct van februari 2021 bracht het bedrijf naar buiten dat ze bezig zijn met een nieuw RPG project, namelijk Project Triangle Strategy dat in 2022 moet gaan uitkomen voor de Nintendo Switch. Dit is voorlopige werktitel. Om alvast kennis te laten maken met hun gloednieuwe game, heeft Square Enix een demo openbaar gemaakt voor Nintendo Switch-gebruikers.

Je kruipt in de huid van Serenoa, de erfgenaam van de Wolfforts. Je leidt een groep van sterke krijgers in een web vol intriges waarin jouw beslissingen allesbepalend zijn. Jouw keuzes versterken een van de drie overtuigingen: nut, moraal en vrijheid. Deze vormen samen het wereldbeeld van Serenoa bepaalt hoe het verhaal zich ontvouwt. Bij grote beslissingen zullen meerdere personages hun stem uitbrengen. Op die momenten kunnen de beslissingen en bondgenoten die gemaakt, het lot van de hele natie en het continent Norzelia bepalen.

Tijdens een gevecht moet jij samen met jouw team jouw vijanden neerhalen. Je moet strategische keuzes maken hoe en wanneer jij jouw bondgenoten wil verplaatsen en aanvallen. Sommige bondgenoten kan je op hogere gelegen plekken plaatsen waar ze een groter bereik hebben om het slagveld te domineren. Omsingel je vijanden van alle kanten om ze aan te vallen en eventueel van achteren de genadeklap geven. Tijdens de demo zie je dat elementaire kettingreacties ook erg belangrijk zijn tijdens een gevecht. Gebruik bijvoorbeeld vuur om het ijs te laten smelten en zet het smeltwater vervolgens onder stroom. Jouw vijand zal een schokkende verrassing krijgen.

Bron afbeelding: Nintendo.nl

De game heeft de uiterlijk van Octopath Traveler. Overduidelijke 64-bit pixels maar toch in een modern jasje. Ik heb me zeer vermaakt met deze demo. Bijpassende muziek en meeslepende verhaallijn. Ik vond wel dat de gevechten soms te lang duren. Maar dat hoort bij dit soort type games. Het is een strategische RPG-spel en speelt overduidelijk anders dan bij Octopath Traveler. Je geeft per bondgenoot de opdracht om stappen te zetten en eventueel een vijand aan te vallen. Elk bondgenoot heeft andere specialiteiten, dus je kan direct of op afstand een aanval uitvoeren. Geen een battle zal hetzelfde zijn.

We moeten wel even wachten, want de game is nog volop in ontwikkeling en zal in 2022 gaan verschijnen op de Nintendo Switch. Tot die tijd kan je nog volop genieten van demo die je via de Nintendo eShop kan downloaden.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.