Soms ben je zomaar wat in het rond aan het neuzen naar nieuwe aankomende games. Plots was daar een aankondiging van een digitale versie van Arkham Horror. WHAT?! Hier dien ik meer over te weten en dat nieuwe delen we ook maar wat graag met jullie natuurlijk.

Arkham Horror is officieel een bordspel waarin de horrors je om de oren vliegen. Vergelijk het een beetje met Mansions of Madness, welke tevens een heerlijk spel is om te spelen. Vele bordspel-spelers hebben een voorliefde voor Arkham Horror en hoe leuk is het dan dat er een digitale versie naar diverse consoles komt?! Een Lovecraftian (een verhaal dat zich afspeelt in het universum van H.P. Lovecraft) moordmysterie ligt op je te wachten in Arkham Horror: Mother’s Embrace. De zaak dient opgelost te worden en die taak is aan jou toebedeeld. Verwacht een mysterie met tactische RPG-elementen in deze adaptie van een bordspel vertaald naar de consoles.

We keren voor het mysterie terug naar de jaren 20 van de Amerikaanse pulpfiction. In 1926 wordt een hoogleraar sterrenkunde, Professor Tillinghast, dood aangetroffen in haar landhuis. Ze is op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Jij kiest een team uit de 12 bekende hoofdpersonen afkomstig van de bordspel-versie, ieder hebben ze unieke vaardigheden en dus eigen voordelen om de mysterieuze dood te onderzoeken.

Bekijk de spannende trailer hier:

Zet je Sherlock-pet op en ga op zoek naar aanwijzingen, ondervraag de aanwezigen en werk door maar liefst negen hoofdstukken heen in dit spannende onderzoek. Absoluut niet voor de tere zieltjes, want bizarre wetenschap, levensechte nachtmerries en sinistere cult liggen op je te wachten. Een potje Arkham Horror is echt niet zo lieflijk als het lijkt. Gebruik je wapens, items en magie wijs, want je hebt het absoluut nodig.

Asmodee Digital brengt Arkham Horror: Mother’s Embrace op 23 maart naar PlayStation 4, Xbox One, Switch en PC. Spannend!
Durf jij het aan?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.