De battle royale-game Apex Legends is tegenwoordig niet meer weg te denken in de wereld van online shooters. De game van Respawn Entertainment was voorheen enkel beschikbaar voor PC, PlayStation 4 en Xbox One, maar heeft nu ook zijn intrede gedaan tot de Nintendo Switch. Door middel van cross-play kunnen spelers op Nintendo Switch, PC en console het tegen elkaar opnemen.

Apex Legends voor de Switch is ontwikkeld in samenwerking met Panic Button, een team dat ervaren is in het porten van games naar het hybride platform van Nintendo. Hierdoor is Apex Legends nu speelbaar op het kleinste scherm ooit, wordt bewegingsbesturing via de controllers ondersteund en draait de game met 30 fps op een resolutie van 720p in de houder en 576p in handheldstijl.

Switch-spelers die zich tijdens de eerste week weken na release in de actie storten, krijgen een Legendary Pathfinder-skin, 30 gratis levels voor de Season 8 Battle Pass en dubbele XP.

“Het is alweer twee jaar geleden dat we Apex Legends hebben uitgebracht, en we hebben het genre van seizoen tot seizoen op zinvolle en innovatieve manieren uitgebouwd met nieuwe Legends, maps, wapens, unieke modi en nog veel meer, ” aldus Chad Grenier, Game Director bij Respawn. “We blijven de game uitbreiden naar meer spelers op nieuwe platforms, en het is fantastisch dat we de game tijdens het huidige seizoen kunnen uitbrengen voor Nintendo Switch. We vinden het fantastisch om spelers de kans te geven om in de huid van hun favoriete Legend te kruipen, ook als ze niet in hun woonkamer zitten. We hebben dit jaar veel gave verrassingen in petto: we gaan spelers nog meer manieren geven om te spelen en we gaan nieuwkomers nog meer redenen geven om te komen spelen.”

Apex Legends is ook voorzien van een nieuw tijdelijk in-game-evenement, namelijk Chaos Theory Collection Event, dat een gloednieuwe Town Takeover inluidt met de populaire Legend Caustic. Daarnaast introduceert dit evenement ook de tijdelijke Ring Fury Escalation Takeover-modus.

Momenteel is Season 8 – Mayhem gaande in de game, waarin de inmiddels 16e Legend in de Arena van de game werd geïntroduceerd: Walter “Fuse” Fitzroy.

Apex Legends is gratis te downloaden voor PC, PlayStation 4, Xbox One en nu dus ook Nintendo Switch. Op PlayStation 5 en Xbox Series X|S is de game backwards compatible.

Bekijk hier de gameplay-trailer voor Apex Legends op de Nintendo Switch:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.