‘!;!;!;!;’, was dat niet de manier waarop je bij The Sims enorm rijk kon worden? Stiekem heb ik deze code destijds regelmatig gebruikt om mijn virtuele banksaldo flink te doen spekken. Valsspelen? Misschien…. Tijdens een ander potje The Sims besluit je zonder cheat codes te spelen. De vraag is echter cheaten we heel erg vaak in games? Onbuy heeft ons met het antwoord op deze vraag geholpen.

OnBuy heeft wel vaker onderzoeken gedaan, waarvan wij er eerder een aantal gepubliceerd hebben, waaronder de favoriete vrouwelijke karakters in games. Ditmaal hebben zij zich verdiept in de games waarin we het meeste valsspelen. Benieuwd geworden? Lees dan vooral verder.

Je kent het wel: zit je heerlijk te gamen heb je een stuk of een level waarin je maar geen idee hebt hoe je je quest nu moet vervolgen. De frustratie loopt op en je wilt het liefste de controller in de hoek gooien en het opgeven. Uiteraard is dit niet de bedoeling en willen we nog wel eens cheaten om verder te kunnen met de game waar we op dat moment mee bezig zijn. Wat doe jij op zo’n moment? Veel spelers geven toe dat ze de almachtige Google om hun vragen om hun pad te kunnen vervolgen.

Aan het onderzoek hebben 2700 gamers deelgenomen en ook Google is geraadpleegd om antwoorden te geven. Gebleken is dat wanneer spelers vele malen falen in hun missie om een quest te voltooien ze voor de gemakkelijke weg kiezen: Google! Jaarlijks google-en we er flink op los, want zo is gebleken dat in één jaar maar liefst 307.680 keer is gezocht naar hoe je de ‘Corridors of time’- puzzel in Destiny 2 op kunt lossen. Dit raadsel uit Destiny 2 staat dan ook absoluut bovenaan in de Top 10 lastige puzzels waarbij hulp is ingeschakeld.

Op nummer 2 vinden we een ander enorm populair spel waarin ook een raadsel zit die velen tot waanzin drijven: ‘the Magic Lamp’ uit the Witcher 3. Maar liefst 273.240 keer kwamen mensen er niet uit en hebben om hulp gevraagd.

Op de derde en vierde plek treffen we dezelfde game aan die wel vaker spelers tot waanzin (lees: er op los google-en) drijven. We hebben het hier dan over het stuk ‘Volskygge’ en ‘the Fahlbtharz Boiler Room’, met respectievelijk 260.880 en 198,960 Google-inzetten.

Bekijk vooral het onderstaande overzicht om te kijken welke breinkrakers er op nummer 5 t/m 10 te vinden zijn. Stel jezelf hierbij ook de vraag in hoeverre iets opzoeken op Google valt onder valsspelen? Wat is valsspelen nu echt? Een code intoetsen om je speelervaring te verbeteren of even het wereldwijdeweb raadplegen hoe je je weg kunt vervolgen?

De lijst volledig doorgenomen? De vraag is nu dan ook of jij de lastige stukken uit de diverse games herkent en wellicht draait je maag wederom drie keer om als je aan dit moment terugdenkt? Laat het ons vooral weten of jij wellicht een traumatische ervaring hebt aan een andere game waar je keer op keer bij vastliep. Wij zijn reuze benieuwd!

© Onbuy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.