Nadat je het interview kon lezen die ik met Funko Pop! verzamelaar Brenda had kwam ik op Facebook ook Kim tegen met ook een zeer indrukwekkende verzameling. Ook hier wilde ik meer van weten en heb ik haar wat vragen mogen stellen en komen we er achter dat ze wel heel veel Funko Pop! in huis heeft.

Kim Jessen is 23 jaar en woont in Venlo, Limburg. In het dagelijks leven werkt ze, spreekt ze af met vrienden en moet ze ‘helaas’ het huis poetsen zoals ze zelf aangeeft. Daarnaast is ze druk met haar hobby’s. Natuurlijk met haar Funko Pop! verzameling maar ze leest graag, kijkt films en series en verzameld ook andere merchandise. Ook kleurt ze graag in haar Harry Potter adult book en is luieren in bed ook een favoriete bezigheid.

img_funko_pop_collectie_kim_pop3

Het verzamelen van de Funko Pop! is gestart in 2015 en werd als eerste een grote Darryl van The Walking Dead aangeschaft, daarna was het hek van de dam. Kim, “Het leuke aan de verzameling is dat de beeldjes soms heel stoer of juist heel schattig zijn. En het is fijn dat ze helemaal niet zo duur zijn”.

img_funko_pop_collectie_kim_pop1

Als Kim moet kiezen wie haar meest favoriete is, vraagt ze of ze er ook drie mag? “Ze zijn me allemaal even dierbaar”. Kim heeft Ant-man, Spider-man omdat ze natuurlijk een Spidey fan is en de Silver Surfer omdat daar de handtekening van Doug Jones op staat! En de verzameling is nog niet compleet er is nog een hele lijst, die heeft ze op haar telefoon staan. Vorig jaar had ze allemaal boekenbonnen gevraagd voor verjaardagen en feestdagen maar nu staan de Funko Pop! op de wensenlijstjes. Dit jaar heeft ze Mushu en Cricket voor Valentijnsdag gekregen.

De duurste van de collectie is de Hulk Buster van Age of Ultron. Hij was de enige die de Age of Ultron collectie compleet moest maken. Op de Comic Con kwam ze hem tegen en moest ze hem natuurlijk aanschaffen. Kim hoeft niet alle Funko Pop! te verzamelen, ze heeft er drie van Game of Thrones en daar moet er nog eentje bij. Maar de series van The Walking Dead en Civil War wil ze wel compleet hebben. Ook How to train your Dragon en een paar van Disney enzovoorts, enzovoorts..

img_funko_pop_collectie_kim_pop2

Alle Funko Pop! staan netjes, uit de verpakking, in een vitrine waar overduidelijk eentje bij moet omdat het chaos is en te druk aan het worden is. De verpakking is netjes open gemaakt en bewaard en alleen de Silver Surfer is nog ongeopend. Kim is er heel voorzichtig mee en spaart ze niet alleen, maar haar vriend (verloofde) doet net zo hard mee met het verzamelen.

img_funko_pop_collectie_kim_pop4

Kim shopt haar Funko Pop! op verschillende plekken maar meestal bij Old School Toys, Funko Pop Shop, Moviestore en Galaxyshop. Een tweedehands Funko Pop! zou ook best aan de collectie toegevoegd kunnen worden mits het doosje nog mooi is en de Funko Pop! geen krasje heeft of de kleur is vervaagd. Over het algemeen worden er 1 of 2 keer per maand nieuwe Funkos Pop! gehaald de ene keer blijft het bij een exemplaar een andere keer komen er twee bij.

De teller van de collectie van Kim en haar verloofde staat op dit moment op 102 Pop!

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.