De poppetjes met een te groot hoofd zijn populair en in verschillende soorten te koop. Diverse series en games zijn inmiddels vertegenwoordigd in de POP! Collectie van Funko. Ze hebben zoveel licenties met grote partijen dat op de website nu 1297 POP! te koop zijn. Nu zijn er ook mensen die ze sparen zo kwam ik op Facebook een foto tegen van Brenda en haar POP! collectie. Ze heeft er al zoveel gespaard dat ik er wel eens meer over wilde weten.

We maken eerst even kennis met deze POP! verzamelaar, Brenda Sluiter en ze is 32 jaar jong! Ze woont in Wormerveer en naar het verzamelen van Funko POP! speelt ze graag games en gaat ze graag naar de film.

img_interview_funko_pop_brenda_collectie

Vanaf het begin dat de POP! op de markt zijn is Brenda met de verzameling begonnen. De eerste in haar bezit was er eentje van de populaire tv-serie, The Walking Dead. Naast het bijzondere eerste exemplaar is er vast ook een favoriet? “Ik denk toch die van E.T die had ik van mijn vader gekregen, die is onverwachts overleden op 5-12-2014.”

img_interview_funko_pop_brenda_ET

Naast deze speciale POP! staat Jar Jar Binks van Star Wars ook nog op de lijst die Brenda erg graag toe willen voegen aan haar collectie. Naast de eerste, een favoriet is er ook een POP! die het meeste geld heeft gekost. Er zijn ook maar 1000 exemplaren van gemaakt, de Boba Fett en kostte 130 euro.

img_interview_funko_pop_brenda_star_wars_boba_fett

Wat het zo bijzonder maakt om deze poppen te verzamelen is dat het leuk is om te hebben en ze er zo leuk uit zien. Er zijn zoveel exemplaren van de POP! al op de markt maar Brenda hoeft ze niet allemaal te hebben. Zoals ze zelf aangeeft zijn er ongeveer 500 verschillende exemplaren van diverse films, series en games, maar ze wil sowieso alles van Star Wars en The Walking Dead verzamelen. Toch komen er tussendoor andere exemplaren. De laatste die Brenda heeft aangeschaft is er eentje van de film-franchise Fast & Furious. Het betreft het personage ‘Dom Toretto’, oftewel Vin Diesel met de 1970 Charger.

img_interview_funko_pop_brenda_fast_and_furious_vin_diesel

Brenda laat de POP! in de verpakking zitten omdat het er cool uit ziet. De enige die hebben mogen genieten van de frisse buitenlucht zijn de POP! van The Walking Dead. Ze staan verzameld in haar computerkamer omdat haar eigen kamer al vol staat met Star Wars figures en Vintage figuren van de jaren ’70 tot ’85. Haar moeder denkt iets anders over de verzameling, “zij zegt, verkoop die troep”, maar wel met een knipoog natuurlijk.

img_interview_funko_pop_brenda_collectie_laatste_aanwinst

Staan de Funko POP! op elke verlanglijstje voor Brenda haar verjaardag of andere feestelijke dagen? Dat dan weer niet maar ze koopt ze wel bij een goede vriend die ze verkoopt bij Music & More in Wormerveer. Als de POP! niet meer verkrijgbaar zijn, dan zijn tweedehands exemplaren een optie om te kopen. Maar tot nu toe komt er elke week zo’n 1 a 2 poppen per week bij en haar verzameling loopt tegen de 100 exemplaren aan.

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.