Denk je dat er een groot verschil is tussen games die vrouwen spelen en games die mannen spelen? Soms lijkt het alsof veel mannen denken van wel, maar vinden vrouwen dat ook? De Female Asking Questions wil het weten van de Female-Gamers redacteurs: denk jij dat dat verschil groot is?

Patricia

Nee! Ze kunnen beide even fanatiek zijn in een game die ze tof vinden. Ze kunnen het beide dus even leuk of juist even stom vinden. Wel zijn er games die meer gericht zijn op mannen en vrouwen. Het verschil word door de uitgevers gemaakt, oorlogje spelen in games zou typisch iets zijn voor mannen.. En de zogenaamde casual games meer voor vrouwen.. Newsflash, het word door iedereen leuk gevonden. Natuurlijk zal een bepaalde genre meer de voorkeur hebben van een man of vrouw maar de manier waarop de games gespeeld worden is per persoon verschillend.

 

Maike

Niet perse. Ik denk dat de keuzes tussen video games meer beïnvloed wordt door je persoonlijke voorkeur en smaak dan je geslacht.

 

Laura

Ik denk niet dat er een verschil is, en wat Maike zegt: het is meer afhankelijk van je persoonlijkheid.

 

Sam

Wellicht zitten er een aantal vrouwen tussen die toch ook vallen voor het schattigheidsgehalte van een bepaalde game met poezen of zo. Maar ik denk dat er niet echt een groot verschil zit tussen mannen en vrouwen die gamen. Er zijn vrouwen die het heerlijk vinden om shooters te spelen en er zijn mannen die niets liever doen dan huizen bouwen in de Sims. Tijdens mijn bezoekjes aan events kom ik helaas nog wel te weinig vrouwen tegen, misschien toch een stukje verlegenheid. Maar het leuke vind ik dat ik ze wel altijd overal verspreid zie staan met twinkelende ogen omdat hun favoriete developer een nieuwe game uit brengt of omdat in hun genre weer iets nieuws is ontwikkeld. Wel denk ik dat er een stukje verschil tussen openheid is. Een vrouw zou eerder toegeven dat ze het heerlijk vind om stoer rond te schieten in Call of Duty, Battlefield of andere shooter games. Terwijl ik denk dat een man iets minder snel zou toegeven dat hij gisteren eindelijk de max score in Just Dance heeft behaald. Maar dat is slechts speculatie!

 

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.