Jaja, dames en heren het is winter!! Op 21 december startte het nieuwe, koude seizoen. Kom maar op met de sneeuw, kou en ijs. Hoewel.. Elke week ga je van ons een typische winterse game voorgeschoteld krijgen. Het kan een game zijn maar ook een level uit een game. Vandaag trap ik af met Wintergrasp uit World of Warcraft.

winteringames_wintergrasp_look02

Ik weet niet wat het is, de dagen worden korter, het is zo lang donker en op een dag als vandaag is het zo grauw dat ik er niet veel zin in heb om uit te gaan. En elk jaar heb ik rond deze periode zo de behoefte om World of Warcraft weer te installeren en te gaan spelen. Ik vind het questen zo leuk en verzamelen en het is dan zo lekker om te doen.

In World of Warcraft heb je diverse werelden, van woestijnachtige omgevingen tot bebost, van tropisch tot sneeuw. En er zijn diverse gebieden in de game die vol zitten met sneeuw en een favoriet van mij is Wintergrasp. Wintergrasp ligt in Northrend en het midden van deze wereld is bedekt onder sneeuw en Wintergrasp is hier een klein deel van.

winteringames_wintergrasp_look01

In dit gebied kan je namelijk ook PVP-en, lekker tegen de Alliance-dudes en dudettes vechten. Natuurlijk speel ik Horde, altijd gedaan en zal nooit anders zijn. Je moet wat gebouwen slopen en uiteindelijk zorgen dat je deze in je bezit krijgt. Het gaat om samenwerking, weliswaar met vreemden en soms misschien met vrienden, en dat vind ik wel een leuk aspect.

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik World of Warcraft heb gespeeld maar je kan ook quests doen in Wintergrasp. Hoewel de omgeving er mooi en sneeuwig uit ziet vind ik het ook altijd fijn om naar de omliggende gebieden af te reizen die iets minder koud aandoen. Het is natuurlijk een digitale wereld.. Niet echt, dus hoef ik ook niet met een dikke shawl en handschoenen achter de PC te kruipen om deze Winterse wereld te betreden.

winteringames_wintergrasp_look03

Naast mijn favoriete werelddeel Wintergrasp is er in de winterperiode ook altijd een Winters ingame evenement. Cadeautjes onder de boom vandaan halen, leuke quests doen en leuke spullen verzamelen. Ach, misschien moet ik even eenmaal spelen, een maandje, of gewoon alleen tijdens de winter.

Speel jij ook World of Warcraft? Welke server speel je en wat is jouw favoriete wintergebied?

Beeldmateriaal: destron.blogspot

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.