Een paar maanden lang hebben we het elkaar en jullie moeilijk gemaakt door de moeilijkste Mario-levels te serveren. Het plan om mooie levels te maken deze laatste keer, is bij de normaal zo gemene Celine goed gelukt. Laura daarentegen kon de verleiding niet weerstaan een level te maken waarin de dames zich even flink moesten vastbijten om de eindvlag te halen.

Celine’s Level: A91B-0000-0112-6BF2

IMG_SuperMarioMaaksters_Celine7

Celine: Mijn eerste idee voor dit level was om een power-upje op een lopende band te plaatsen die je het hele level zou volgen. Dit bleek echter moeilijker dan ik had gedacht. Dus stopte de lopende band iets eerder. Je moet in mijn level eigenlijk helemaal niet op dat power-upje letten want dat kan nog eens je dood worden. Verder was ik van plan om weer een paar valstrikken te zetten. Er zit een heel slim trucje in met muzieknoten en vallende blokken, maar zo te horen hebben de meiden deze niet gevonden.

Laura: Voor Celine’s doen was dit een erg mild level. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik er in een keer zonder problemen doorheen ging, want die onmogelijk vallende paddenstoel in combinatie met die piranhaplant aan het begin hebben me hoofdpijn bezorgd. Was ik er echter eenmaal voorbij, dan had ik dit korte leveltje zo uitgespeeld. Ik heb enorm genoten van de levels van Celine de afgelopen tijd, ik denk dan ook dat zij van ons drietjes de winnares is als het aankomt op levels maken.

Sandra: Dit level viel me gelukkig reuze mee. Het koste mij een paar pogingen voordat ik besloot niet meer achter de paddenstoel aan te gaan. Bij de piranhaplant kon ik tussen de blokjes door springen en zo een stukje afsnijden. Helaas waren het de zaagwielen en de lopende band met een paar nare stekels aan het eind waar ik toch nog een paar keer de mist in ging. Gelukkig was dit level niet zo frustrerend als waar ik voor vreesde.

Laura’s Level: CDF0-0000-0122-9D35

IMG_SupermarioMaaksters_Laura7

Laura: Ik wilde een mooi level maken, echt waar, maar ik wilde ook een level maken waarin ik zelf ook moeite had hem uit te spelen om hem te uploaden. Celine en Sandra hebben zulke vette levels gemaakt, ik wilde even iets uitdagends terugdoen. Ik heb gebruikgemaakt van enkele level-ontwerpen die ik ken uit Mario, want als er iets is dat deze paar maanden me hebben geleerd, dan is dat wel dat levels maken erg moeilijk is!

Celine: Toen ik aan Laura haar level begon, ging ik een paar keer af en viel mij bij de spawn op dat er een bloem met een buiten weggetje was. Laura moet dit pad vast hebben genomen. Kosten wat het kost deed ik mijn best om ook dit pad te kunnen pakken. En met succes het was mij gelukt om op die pad te raken. Later hoorde ik van Laura dat die pad een afleiding was en het haar niet gelukt was te halen.

Sandra: Niet alleen het maken van levels is moeilijk Laura, jouw level deze week ook! Eerlijk gezegd is het me niet gelukt om het level uit te spelen! In het begin wou ik zo graag links naar boven springen maar helaas ging dat telkens nét niet. Ik was dan ook erg blij dat ik een sterretje te pakken kreeg waarmee ik al die nare vijanden kon verslaan. Helaas is het level deze week erg lang en was ik nog niet eens op de helft. Na heel veel pogingen ben ik toch verder gekomen maar niet verder dan de muur aan kanonnen die op mij schoten. Ik heb in frustratie het level naast mij neergelegd, maar ik weet zeker dat ik het later deze koude wintermaanden nog een keer ga proberen!

Sandra’s level:

Sandra: Ondanks dat ik iedere keer voor het spookhuisthema of kasteelthema ga heb ik het ook deze keer niet kunnen laten. Ik krijg gewoon de meeste inspiratie door al dat vuur en die skelettenkoopa’s. Ik wou een level maken wat niet al te moeilijk zou zijn, en vooral heel leuk om te spelen en ik hoop dat dat gelukt is. Met bowser aan het eind wou ik het gevoel geven van een echt Mario-level, maar ik weet niet of dat gelukt is of dat ik er toch te veel vuurballen in heb geplaatst.

Celine: Ik voel mij een beetje voor de gek gehouden. Sandra ik trapte er met beide benen in. Aan het begin van het level staat een skeletten treintje klaar om je door het level heen te leiden. Althans dat dacht ik. Toen ik er achter kwam dat dit een dood spoor was moest ik een andere weg vinden. Ik heb het langst gedaan over de eerste sprong. Toen ik daar eenmaal voorbij was haalde ik de eindstreep in 1x

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.