In deze een-na-laatste aflevering van Super Mario Maaksters zijn de dames aardig op stoom. En ook Mario moet aardig op stoom blijven, want de snelheid zit er goed in. Bij Laura geldt dat voor de tijd, want in haar level krijg je slechts een minuut om het af te ronden. In Sandra’s level moet je snel kunnen reageren door de ijsschotsen die erin voorkomen, en in Celine’s level moet je direct beginnen met spelen, anders loopt er alweer een Koopa tegen je aan. Een hele leuke aflevering, waarin niet iedereen even goed is geslaagd…

Sandra’s level: 9FB5-0000-010A-22E6

IMG_SupermarioMaaksters_Sandra3

Sandra: Ik vond het deze keer erg moeilijk om een level te bedenken waar ik tevreden mee zou zijn. Ik ben gek op de kasteel en spookhuis thema’s en kies eigenlijk nooit voor de vrolijke wereldjes omdat ik dan minder inspiratie heb. Daarom heb ik juist voor dat thema deze keer gekozen. Wat ik zelf erg leuk vind is als een level veel afwisseling heeft. Ik wou kijken of ik het luchtthema een beetje kon forceren door de platformen hoog te maken en gigantische Mario-wolken te maken uit de kleine wolkjes van Lakitu. Daarnaast wou ik ook wat uitdagende elementjes gebruiken waarbij ik vooral de ijsplaten leuk vond omdat ik die ook niet vaak gebruik.

Laura: Ik vond dit een erg goed level, een van Sandra’s beste levels zelfs. Wat ik leuk vind aan haar bouwstijl is dat ze erg van hoog en laag houdt, en dat maakt een level interessant. Ik ben een paar keer naar beneden gekeild in een van de vele ravijnen, want dit is wel echt een luchtlevel, maar dat is juist de charme ervan, ik vond het ergens ook wel een beetje jammer toen ik aan het einde kwam.

Celine: De lucht in met Sandra’s level. De eerste sprong gaat goed maar zodra ik naar beneden moet springen zoek ik naar vaste grond. Voorzichtig laat ik mij vallen en gelukkig net voorbij de chopper hond. Dit is al een hele opluchting. Spekgladde blokken staan klaar om er van af te glijden. Dit is een kwestie van rennen, springen en vooral niet door glijden! Heel leuk gemaakt van Sandra.

Laura’s level: A314-0000-010F-9A7D

IMG_SuperMarioMaaksters_Laura6

Laura: Ik wilde heel graag spelen met tijd en snelheid, iets wat ik zelf normaal eigenlijk niet zo waardeer in Mario, want ik neem liever de tijd. Ik had me bij het bouwen alleen niet gerealiseerd dat je dan ook zo’n snel muziekje krijgt, dus dat was wel even stressen. Eerst wilde ik het level maken op cheetah-snelheid, maar al gauw moest ik tot de conclusie komen dat dat onmogelijk was. Uiteindelijk vind ik het een tof level, je moet er soms wat geluk in hebben, dus ik ben benieuwd hoe de andere dames het er vanaf brengen.

Celine: Laura, Laura, deze week speelt Laura in op mijn stressmeter. De tijd van het level gaat super snel voorbij dus is het belangrijk dat je geen fouten maakt. Het begin heb ik meerdere malen opnieuw moeten doen maar toen ik eenmaal het sterretje vond schoot ik door het level als een raket en was ik sneller dan het beeld. Ik probeerde mijn rust te pakken om goed naar het level te kijken maar die tijd heb je niet. Met heel veel geluk raakte ik de vlag aan.

Sandra: Laura doet altijd zo aardig, maar wanneer ik haar level deze week speel vind ik haar ineens niet zo lief meer. Meteen gaat het mij bij de eerste Goomba mis en ik heb meteen door dat dit een lange avond van proberen en proberen gaat worden. Uiteindelijk viel het met toch nog mee nadat ik na de zoveelste poging snel een ster en een bloem kan pakken waardoor ik me wat foutjes kan veroorloven. Zo wist ik bij de wolk van Lakitu te komen en die af te pakken. Aan het eind van het level was ik toch even verbaasd want ik kon de finish niet vinden! Die zat verstopt achter een Thwomp, erg sneaky Laura!

Celine’s level: 7F9E-0000-0106-480F

IMG_SuperMarioMaaksters_Celine6

Celine: Iets met ronddraaiende zagen en een onzichtbaar blokje. Welkom in mijn zesde level. Dit level draait niet om behendigheid maar om slimme truukjes. Er zit namelijk een onzichtbaar blokje verstopt die je moet vinden. Als je dit blokje niet vind kan je het level namelijk ook niet halen! Uiteraard ga ik niet vertellen waar dit blokje zich bevindt. Heb jij het gevonden? laat het weten in de reacties.

Sandra: Celine’s level heeft mij echt gebroken. Volgens mij is dit de eerste keer dat ik het opgegeven heb de finish te halen. Het begin van het level is wel goed te doen met de zaagbladen maar al gauw lijk ik niet verder te kunnen: er is een stuk waar je door spikes moet lopen om verder te komen, maar zonder power-up ga je meteen dood. Die had ze heel vernuftig verstopt (welke ik niet ga verklappen)! Het echt frustrerende bij dit level is de gigantische sprong die je met je propellorhoedje moet maken. Ik heb geprobeerd en geprobeerd maar iedere keer moet je ook het hele begin nog een keer doen. En iedere keer kwam ik tegen het blokje van de finish aan, maar sprong Mario er nét niet op en viel ik de afgrond in. Na heel lang proberen heb ik het opgegeven. Celine, hoe heb je ooit dit spel kunnen uitspelen om het te publiceren? Wat was je geheim?

Laura: Het is al de tweede keer dat dit gebeurt: ik heb het niet gehaald. Van te voren had Celine in onze Whatsapp groep al gevraagd hoe je zo’n verstopt blokje maakt, en dat redde mij wel enigszins. Echter had ik twee van dat soort slimme truukjes van haar door, toen ik echt niet meer verder kwam. Ik heb vanalles geprobeerd, maar ik kwam er niet uit. Ik ben heel nieuwsgierig hoe Sandra het heeft ervaren..

Over twee weken is het zover, dan sluiten we Super Mario Maaksters af met de laatste aflevering. Uiteraard streven de dames ernaar dat hun beste werk te laten zijn, zodat we de hele kerstvakantie druk doende zijn met het verslaan van die lastige, maar prachtige levels. Heb je in de tussentijd zelf levels om te delen, laat ze hieronder achter!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.