Heel eerlijk gezegd heb ik nog nooit eerder een episode game gespeeld. Ik kon mij moeilijk een voorstelling maken hoe Minecraft met een verhaallijn zou zijn. Lees hieronder hoe Telltale Games mij verrast heeft!

img_minecraft_story_mode_1

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik vond het echt super! Jij speelt een personage genaamd Jesse en je kunt kiezen uit zes verschillende uiterlijkheden: drie jongens en drie meisjes. De naam die jouw personage heeft is ideaal, want dit past namelijk voor een jongen en voor een meisje. Ik heb zelf uiteraard voor een meisje gekozen. Je begint in je huisje waar je vrienden Olivia en Axel en je varkentje Reuben klaar zijn om te vertrekken naar een bouwwedstrijd. Terwijl je met je vrienden daarheen loopt heb je diverse keuzes in de conversaties die jullie voeren, en de keuzes die je maakt hebben direct invloed op de uitkomst van het spel. Je krijg in conversaties altijd de keuze tussen vier reacties die je personage kan gebruiken, waarvan eentje altijd is om je stil te houden en niets te zeggen. Die laatste keuze kan soms je redding zijn in lastige situaties en moet je zeker niet onderschatten!

img_minecraft_story_mode_2

Eenmaal bij de bouwwedstrijd slaat het noodlot toe en schrikt je varkentje van een ongeluk met lava. Bouwwerken vliegen in brand en Reuben vlucht het bos is. Wanneer je Reuben vindt, kom je hordes met zombies en spinnen tegen. Hier krijg je de eerste mogelijkheid om te vechten in het spel. Het vechten is erg gemakkelijk: je richt op de vijand en slaat met een druk op de knop richting de vijand. Het vechten met vijanden past perfect in de verhaallijn en houd het spel levendig. Na de ontmoeting met de zombies en spinnen gaat het verhaal direct verder. Een vriendin van je, Petra, vraagt je mee te gaan naar Endercon waar zij spullen met iemand wil ruilen. Dit duistere figuur heeft echter slechte plannen en al gauw loopt het allemaal volledig uit de hand. Hij creëert de Wither Storm: een gigantisch wezen die het voorzien heeft op de hele wereld en alles en iedereen in zijn pad opslokt. De strijd om de wereld te redden begint!

img_minecraft_story_mode_3

Om de Wither Storm tegen te gaan houden zal je The Order of the Stone bij elkaar moeten brengen. The Order of the Stone is een groep strijders die volgens de legendes de Enderdraak hebben verlagen. Gabriël, een van de helden van The Order of the Stone, was zelf bij Endercon waar de Wither Storm opgeroepen werd en zal jou en je vrienden meteen vergezellen. Het is tijd om gezamenlijk de andere helden Ellegaard, Magnus en Soren te zoeken en ze samen te brengen om de wereld te redden. Zonder te veel te verklappen kan ik zeggen dat het een avontuurlijk verhaal is met diverse verassingen en leuke actiemomenten. Aan humor ontbreekt het niet en ook de dagelijkse portie drama is toegevoegd om je mee te slepen in het verhaal. Het spel bestaat uit vijf episodes en op het moment van schrijven zijn er drie beschikbaar. Ik weet daarom dus ook nog niet hoe het verhaal afloopt omdat deel vier en vijf nog niet beschikbaar zijn.

img_minecraft_story_mode_4

Hoewel het een beetje aanvoelt alsof je een serie zit te kijken, wordt je wel constant actief betrokken in het verhaal. De conversatiekeuzes hebben een tijdslimiet dus je moet snel een keuze maken. Je zult monsters tegenkomen waartegen je moet vechten en ook je reactievermogen wordt regelmatig getest. In sommige situaties moet je namelijk ineens iets ontwijken of ergens onverwacht op reageren. Er komt dan snel een pijl in beeld in de richting waarop je je joystick moet bewegen of een knop die je snel in moet drukken. Ook dit draagt bij aan de interactie die je in het verhaal hebt en zorgt ervoor dat je actief en scherp blijft. Vrij lopen en bouwen zoals je van Minecraft gewend bent kan je in dit spel niet maar hier zijn leuke varianten op bedacht. Je gaat soms op onderzoek uit als een soort detective, met mensen praten en speuren naar aanwijzingen zorgen ervoor dat je verder kunt in het verhaal. Je kunt dan ook rondlopen in de omgeving.

review_cijfer_9.0
Sandra’s oordeel:
Minecraft: Story mode heeft mij echt verrast met zijn interacties die de verhaallijn levendig houden. De keuzes die je maakt hebben echt invloed op delen van het verhaal en daardoor vraag je je soms af wat er gebeurd zou zijn als je een andere keuze had gemaakt. De plotselinge actiemomenten houden je scherp en slepen je op een leuke manier mee in het verhaal. Voor liefhebbers van Minecraft moet ik waarschuwen dat je geen vrije wereld moet verwachten of vrijheid om te bouwen. Het heeft de looks en eigenaardigheden van Minecraft, maar de gameplay van een episode game.

+ Veel interactie met het verhaal en de personages
– Niet vrij rondlopen of bouwen zoals in Minecraft

Kopen als je op zoek bent naar een episode game en de stijl van Minecraft leuk vind.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.