Normaal gesproken review ik mijn laatst gelezen geeky book in deze rubriek, maar vandaag heb ik besloten om eens wat anders te doen. Dit keer ga ik namelijk mijn to-be-read lijst met jullie delen, dit is niet zomaar een to-be-read lijst. Nee deze lijst bestaat uit allemaal manga, oftewel Japanse comics, die gaan over het thema video games. Al moet ik stiekem wel toegeven dat er ook een light novel tussen zit.
Dat terzijde, afgelopen jaar leken er plotseling veel meer series over video games te verschijnen. Dus wil je graag aan een manga serie beginnen die jouw liefde voor video games deelt, neem dan vooral een kijkje naar de lijst hieronder.

img_no_game_no_life_1

No Game No Life
No Game No Life draait om een broer en zus, Sora en Shiro, die zich alleen maar bezig houden met het spelen van video games. Hierdoor hebben zij zich ontwikkeld tot extreem goeie gamers, maar ze zijn vervreemd geraakt van de wereld om hun heen. Echter, na het accepteren van een mysterieuze uitnodiging komen Shiro en Sora in een nieuwe wereld terecht. Een wereld die beter is dan de zogenaamde kuso game, oftewel de echte wereld. In deze wereld wordt alles bepaald door middel van games. Volg het avontuur van Sora en Shiro als zij deze nieuwe wereld ontdekken.
Nadat ik één aflevering van de anime van d
eze serie had gezien, besloot ik om deze serie aan mijn to-be-read list toe te voegen. Het is een serie met prachtige, kleurrijke ontwerpen en gamers in de hoofdrol. Zodra ik hem heb gelezen zal ik er ook zeker een reviewover schrijven. Nu maar eerst kijken waar ik de manga kan kopen.

img_sword_art_online_aincrad_1

Sword Art Online: Aincrad
Deze manga is voor de MMORPG spelers onder ons. Sword Art Online: Aincrad speelt zich namelijk af in het jaar 2022 en draait om de lancering van een nieuwe VRMMORPG (Virtual Reality Massively Multiplayer Online Role Playing Game), genaamd Sword Art Online. Via de Nervegear kunnen gamers nu toetreden tot de RPG wereld en daar daadwerkelijk op quests gaan en vijanden verslaan. Er is alleen een klein probleempje. Sword Art Online heeft geen log-off knop. Er is maar een manier om de game weer te verlaten en dat is door 100 levels in Aincrad met succes af te ronden. Helaas is dit niet het enige probleem. Je hebt slechts één leven en wanneer je dood gaat in-game, zal je ook in de echte wereld sterven.
Aangezien mijn favoriete games RPG-games zijn, wil ik deze serie graag lezen. Vooral aangezien Sword Art Online: Aincrad zich daadwerkelijk af speelt in een video game. Ik ben benieuwd hoe ze alle stereotype game karakters hebben neergezet. Daarnaast wil ik weten of de hoofdpersonages uiteindelijk ontsnappen uit Sword Art Online?

img_log_horizon_1

Log Horizon
De laatste serie in deze to-be-read list is Log Horizon. Log Horizon heeft een vergelijkbaar verhaal als Sword Art Online: Aincraid, maar met zijn eigen twist. In deze serie zitten namelijk drie personages, genaamd Shiroe, Naotsugu en Akatsuki vast in de game Elder Tales. Dankzij een nieuwe uitbreiding kunnen 30.000 gamers niet meer uitloggen en moeten ze proberen te overleven in de wereld van Elder Tales. Deze wereld heeft geen regels en wetten zoals onze wereld en de enige manier om te overleven is door je aan te melden bij een guild. In deze serie volg je de avonturen van Shiroe en zijn vrienden.
In tegenstelling tot de andere twee series heb ik nog niks gezien of gelezen over deze manga. Dus ik ben ontzettend benieuwd naar hoe het verhaal zich ontwikkeld. Daarnaast is ook bij deze serie de tekenstijl weer prachtig. Ik kan niet wachten om aan deze serie te beginnen en te zien hoe video games en video game karakters zijn neergezet.

Dit waren de drie video game-gerelateerde manga die ik nog graag wil lezen. De moeilijke keuze is nu met welke ik ga beginnen. Welke serie is trouwens jouw favoriet? Laat het me weten in de comments. Daarnaast is het misschien ook leuk om te weten dat deze series ook zijn uitgebracht als anime series. Kortom als je geen grote lezer bent dan kan je altijd nog de anime kijken. Al moet ik toegeven dat ik waarschijnlijk zowel de anime ga kijken als de manga ga lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.