Lijkbleke luiaards, vriendenloze vreetzakken, antisociale autisten; er bestaan tal van vreemde vooroordelen over gamers. Sommigen zijn best schattig, anderen zijn simpelweg bloedirritant. De Female Asking Questions wil weten: Wat is het raarste vooroordeel dat je kent over gamers?

Artikel_FAQ_Sandra

Hmm, eigenlijk heb ik niet zo heel veel rare vooroordelen gehoord. Ik heb vaak het gebruikelijke gehoord: ik zal wel blond zijn of gamen om aandacht te krijgen. Als mensen horen dat ik game kijken ze me vaak nog erg verbaasd aan, en wat mij het meest opvalt is dat ze dan gaan ‘peilen’ of je wel echt een gamer bent door te vragen wat voor games je dan wel niet speelt. Als je dan geen toptitel weet te noemen ben je meteen gelabeld als wannabe, zó spijtig! Als casual gamer of indie-lover ben je nog steeds een gamer! Ook als je graag co-op met je vriend gamed is het niet zo dat hij je meetrekt in zijn hobby, maar dat het ook jouw passie kan zijn om te gamen.

Artikel_FAQ_Celine

Mijn raarste voordeel dat ik ooit gehoord heb?  Ik heb werkelijk geen idee! Aan mijn gebruikersnaam kan je niet echt zien dat ik een vrouw ben, meestal weten ze het pas als ik met ze praat bijvoorbeeld op Teamspeak of Skype. Wat ik dan merk is dat ik voorrang krijg in game lobby’s als we met 5 zijn en de game voor 4 personen is bijvoorbeeld.

Artikel_FAQ_Laura

Naast de gebruikelijke vrouwelijke gamer-perikelen, verbaas me er elke keer weer over dat gamen het vooroordeel heeft dat het mensen enorm agressief maakt. Het is juist een uitlaatklep! Mensen met psychische problemen doen gekke dingen, dat heeft niks met het spelen van games te maken.

Artikel_FAQ_Sam

 

 

 

Er is nog steeds hier en daar de vooroordeel dat vrouwen niet echt gamen. Gelukkig wordt dit wel wat minder. Maar net als Laura wordt ik soms ook een beetje moe van de populaire media-uiting dat gamen agressief maakt. Voor mij is het ook een uitlaadklep. Mensen die mij kennen weten dat ik nooit snel boos word. Mijn geheim, wanneer ik boos ben ga ik lekker even een potje knallen in een game onder het genot van chocolade en dan is de bui al weer snel over!

 

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.