Naast de Skylanders en Disney Infinity series is er een nieuwe game met een portaal, LEGO Dimensions! Een legitieme reden om als volwassene weer met de LEGO blokjes aan de slag te gaan en je suf te bouwen en te gamen natuurlijk.

img_lego_dimensions6
LEGO Dimensions is ten opzichte van de andere portaal games, waarbij de personages die je op de portaal plaatst virtueel tot leven komen (toy-to-life), toch net even weer anders. Er word gebruik gemaakt van een plateau met drie verschillende vakken. Twee grote, waar je tot maximaal drie personages of voertuigen op kwijt kan, en een kleine, waarin je alleen een personage of voertuig op kan plaatsen.

img_lego_dimensions3
Voertuigen en LEGO poppetjes moet je eerst in elkaar bouwen en daar begint de pret al mee, voor mij dan. Je kan voor je de game start de portaal al in elkaar zetten maar dit kan je ook doen als je de game opstart voor de eerste keer. Bij de starterspack krijg je drie personages uit eerdere LEGO games. Zo heb je WyldStyle, Batman en Gandolf en een voertuig, de Batmobile! Je hoeft de eerdere LEGO games niet gespeeld te hebben om de personages te kennen en wat ze kunnen daar kom je gauw genoeg achter. Tijdens het spelen kan je bijvoorbeeld de Batmobile een andere look geven, dit is niet altijd op je scherm ook zichtbaar als je deze hebt aangepast. Maar who cares? Weer een reden om aan het bouwen te gaan.

img_lego_dimensions2
Er wordt creatief gebruik gemaakt van de portaal. Je kan elk personage op een deel van de portaal zetten maar in de loop van de game moet je wisselen. Zeker tijdens gevechten en je ene personage is in de ban van de slechterik dan is het gauw wisselen van plaats en je kan gauw verder spelen. Ook werk je met kleuren, een soort puzzels die je dan moet oplossen waarbij Batman, Gandolf en WildStyle een bepaalde kleur moeten hebben om verder te kunnen gaan. Je zit dus niet stil en moet de portaal vlakbij je hebben staan, hoewel je zo nu en dan een hele tijd aan het schuiven bent kan dat als licht irritant overkomen, maar zo ben je actief interactief bezig!

img_lego_dimensions4
Natuurlijk kan een ‘bad guy’, in dit geval Lord Vortech, niet missen en komen Batman, Gandolf en WildStyle elkaar al gauw tegen als vrienden van ze verdwijnen waar ze bij staan. Samen besluiten ze om te kijken wie er achter zit en betreden ze de portalen waar ze het opnemen tegen de vijanden die ze over de jaren hebben gemaakt. Wat ook weer duidelijk aanwezig is, is de humor van TT Games. De personages en hun flauwe grappen en opmerkingen zijn altijd zo fijn in de LEGO games. Het bijzondere is dat je in werelden terecht komt die je normaal niet verwacht of kent. Zo kwam ik onder andere in The Simpsons en de Wizard of Oz terecht maar ook in het Wilde Westen, iets met Back to the Future, terecht.

img_lego_dimensions7
Deze werelden kom je in de verhaallijn tegen maar zou je ook los kunnen spelen mits je een personage uit deze serie in je bezit hebt. Daar komt meteen de aap uit de mouw het gaat je een hoop geld kosten om de hele serie te verzamelen. In de eerdere LEGO games kon je personages ‘kopen’ met de noppen die je verzameld, een tikkeltje anders en prijziger op deze manier. Je kan naast de verhaallijn ook in diverse werelden terecht komen. Omdat je al drie personages hebt kan je in de wereld van Batman, Lord of the Rings en LEGO Movie rondwandelen. Hier kan je vrij rondlopen en opdrachten voldoen om gele blokken te verzamelen. Met een mini-map kan je opdrachten vinden en voltooien al zou ik het wel fijn gevonden hebben als deze iets groter zou zijn of een uitleg van wat de verschillende icoontjes nu betekenen. In de loop van de game ontdek je wel wat meer over de betekenissen, maar lang niet alle.

img_lego_dimensions1
Verzamel noppen!! Heel veel noppen om nieuwe bouwsels te maken! Alles kan en mag kapot en ik zou dit soort games ook niet met manlief kunnen spelen, ik zou teveel achter blijven om de boel kapot te maken terwijl hij gauw verder wil waardoor de game in mijn geval lekker lang duurt. In de LEGO games zijn de noppen belangrijk en dus moet alles kapot en zo kom je ook de verzamelobjecten weer tegen. Ook kunnen je personages zo nu en dan sneuvelen, voornamelijk in de verhaallijn en kost dit ook weer wat noppen. Er is geen moeilijkheidsgraad aan te geven dus ben je aan je eigen vaardigheden en voorraad noppen aangewezen.

img_lego_dimensions8
Als je alles vrij wilt spelen heb je meerdere personages en level packs nodig die je moet kopen. Maar LEGO is iets dat tijdloos is. Elke generatie heeft er al wel eens mee gespeeld en als je zat bent van het spelen met LEGO Dimensions heb je een aantal leuke personages voor je LEGO verzameling om gewoon mee te spelen. Er zijn natuurlijk ook websites waar je leuke online korting kan scoren, wie weet kom je op deze manier aan een leuke LEGO collectie. Ondanks dat LEGO Dimensions in het Nederlands aangeboden wordt gaat het hier veelal om een Nederlandse ondertiteling. Maar dat is goed, anders zou je de stemmen van sommige personages missen die door de acteurs ingesproken kunnen zijn.

review_cijfer_8.7Mijn conclusie:
Ik was zo nieuwsgierig naar LEGO Dimensions! Hoe zou de nieuwe portaal werken en natuurlijk het bouwen met het LEGO zelf en wat heeft het me verrast. Ik ben al fan van de LEGO games en dit is ook weer eentje die mooi bij mijn (nog kleine) collectie kan staan. Al moet ik wel een veilige plek bedenken voor mijn portaal voor mijn kindjes er mee aan de wandel gaan, dochterlief is al met de poppetjes aan het spelen dus daadwerkelijk gamen met haar in de buurt is niet handig. Het verhaal is leuk, druk en soms best pittig. Het gebruik van de portaal is leuk ook door soms ook echt even na te moeten denken waarom iets niet lukt, zoek in aanwijzingen op je scherm want het is niet altijd heel duidelijk aangegeven. Gamen is sowieso een dure hobby, zeker als je de hele collectie van LEGO Dimensions aan zou willen schaffen waar ik graag in een later artikel op terug kom. Ik ben in elk geval Vouchercloud zeer dankbaar dat zij een exemplaar van LEGO Dimensions ter beschikking hebben gesteld om te mogen reviewen.

+ de LEGO humor, het verhaal, de looks, het bouwen de personages
– het niet kunnen spelen van alle werelden zonder een hoop geld uit te geven aan nieuwe packs

Kopen als je een legitieme reden nodig denkt te hebben om als volwassene met LEGO te kunnen spelen. Of een reden zoekt om je LEGO-collectie uit te breiden!

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.