Met nog minder dan 2 weken te gaan, stopt Nintendo per 31 januari 2019 de Nintendo Wii en Wii U winkelkanalen. Dus wil je nog een klassieke virtual console game scoren, dan zal ik dat maar snel doen als ik jou was.

In 2006 kwam de Nintendo Wii op de markt. Wat een prachtig moment was dat zeg. Een console waarbij de controller een afstandsbediening was met ingebouwde bewegingssensoren. Elke beweging die je maakte werd geregistreerd en op tv-scherm uitgebeeld. Net of je in het echt aan het bowlen of schieten was. Wat een hype was dat.
Daarnaast het ook bijzonder dat je met Wii op het snelle internet kon via de LAN-kabel of draadloos. Online spelen tegen Wii-bezitters over de hele wereld. En ook kon je klassieke games die eerder op de Nintendo-consoles zijn verschenen downloaden met een Nintendo Wii-punten kaart en spelen. Het was vrij bijzonder dat een console op het internet kon. En dit succes ging gewoon door met de Nintendo Wii U in 2012. Maar binnenkort is dit allemaal over, want Nintendo stopt per 31 januari 2019 de winkelkanalen van de Nintendo Wii en Wii U.

Wat betekent dit? Volgens de planning van Nintendo worden alle diensten die gerelateerd zijn aan het Wii-winkelkanaal per donderdag 31 januari 2019 om 07.00 uur stopgezet. Dit is inclusief de aankoop van WiiWare en de virtual console games, downloads via de Wii-kanalen en overdrachtssoftware waarmee je de gegevens van de Wii kunnen worden overgezet naar de Wii U. Dus heb je nog punten over op de Wii of Wii U, spendeer deze snel. Inmiddels kan je geen punten meer aanschaffen en toevoegen aan je account.

Heb je ooit in het verleden virtual games gekocht en deze verwijderd vanwege ruimtegebrek of ander reden, dan kan je deze opnieuw downloaden op je console, omdat je deze al eerder hebt aangeschaft. Games die beschikbaar zijn op de virtual console zijn onder andere Harvest Moon 64, Mario Party 2, Castlevania- en Mega Man-games. En nog veel meer!

Voor meer informatie over de Wii-winkelkanaal, lees je hier op de officiële Nintendo-website.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.