10. Cantina (Star Wars) – Oberlin Bassoon Quartet
Met de nieuwe Star Wars Battlefront denk ik meteen aan Cantina: het leukste deuntje uit Star Wars! Wat maakt dit dan bijzonder: een kwartet van Fagot spelers (Bassoon in het Engels). Dit bijzondere houten blaasinstrument lijkt in eerste instantie lage tonen te kunnen spelen, maar heeft toch nog verrassend veel bereik. Kijk hoe deze vier dit heerlijke deuntje spelen op hun wel heel bijzondere instrumenten:

9. Angry Birds – Snubby J
Snubby J heeft zó veel leuke nummers in gemaakt met games in de hoofdrol dat het moeilijk kiezen is. Hij heeft alleen een Angry Birds nummer gemaakt op zijn PVC instrument, en dat zie je niet vaak. Hij heeft zijn instrument zelf gebouwd en is met een medley tijdens een schooloptreden bekend geworden. In die acht jaar tijd heeft hij zijn instrument geperfectioneerd en zijn technieken verbeterd, wat erg leuke beelden oplevert!

8. Shovel Knight Main Theme – Jackson Parodi
Accordeons zijn in, kijk maar naar alle popnummers die hits worden en stuk voor stuk het instrument gebruiken om hun liedje een vrolijk tintje te geven. Deze versie van het muziekthema van Shovel Knight is daarom nóg leuker als het op een accordeon gespeeld wordt.

7. Super Mario Theme goes metal – Flatdajel
Flatdajel maakt van de leukste nummers metal-versies en ook onze loodgieter Mario moest hieraan geloven. Voor metal en rock fans natuurlijk hartstikke leuk, maar zo’n stoer nummer is natuurlijk voor iedereen leuk om te horen omdat het weer eens een heel ander jasje is voor onze Mario.

6. The Ultimate Nintendo Medley – String Player Gamer
Met 18 mini Mario’s en hun instrumenten, één hoofdviolist Mario en een dirigent is dit orkest een heel vreemde verschijning. Het is heel grappig om deze man al de rollen te zien vervullen. Hij doet dit grappig en daarnaast zijn de nummers ook nog super goed!

5. Pokemon Route 1 – LittleVMills
Deze man rockt de sterren van je scherm met zijn bijzonder vrolijke cover van de Pokemon Route 1 song. Hem zien spelen op dit deuntje tovert al een glimlach op je gezicht en het is Pokemon, wat wil je nog meer?

4. Game of Thrones Remix on NESKeytar – Theremin Hero
Ik hoor je denken: Game of Thrones is een tv-serie. Klopt, maar met de Telltale Games serie mogen we toch ook eigenlijk wel zeggen dat dit epische deuntje thuis hoort in deze lijst. Ik was op zoek naar een theremin als bijzonder instrument toen ik dit filmpje vond. Een eigengemaakt instrument met Raspberri Pi en Mini Arduinos, daar gaat mijn ICT-hartje al sneller van kloppen. De combinatie van het gekozen nummer, de techniek die in het instrument zit en dat hij daarin ook een NES in heeft verwerkt zorgt ervoor dat Theremin Hero ook een mooi plaatsje verdient in deze lijst.

3. Legend of Zelda Medley on Ocarina – Lena Leclaire
Hoe tof is dat: een medley van allerlei nummers spelen op een heuse ocarina. Daardoor wil je toch eigenlijk zelf ook meteen thuis een ocarina hebben om mee te spelen?

2. Skyrim – Lindsey Stirling en Peter Hollens
Een prachtige mannenstem en een viool die deze stem tot hogere niveau’s tilt. Lindsey Stirling maakt veel bekende muziek met haar viool maar maakt ook haar eigen prachtige muziek. Peter Hollens heeft heel veel video’s waarin hij onder andere Disney-nummers en popnummers zingt.

1. Kirby Gourmet Race Acapella – Smooth McGroove
Ik ben gék op acapella’s, en deze man is wat dat betreft er echt kei goed in! In zijn lijst staat veel game muziek die absoluut het luisteren waard is. Daarom staat in deze top 10 Smooth McGroove op nummer 1 met zijn bijzondere versie van Kirby Gourmet Race:

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.