Over het algemeen ben ik niet zo snel onder de indruk als een console backward compatible is. Als je eenmaal een nieuw apparaat hebt, dan wil je gloednieuwe games toch? Daarnaast ben ik een Nintendo-meisje van origine, wat betekent dat achterwaartse compatibiliteit er standaard bijhoorde.

Sinds Microsoft op E3 heeft aangekondigd dat Xbox One eind dit jaar backward compatible is gemaakt voor Xbox 360-games, ben ik voortdurend aan het bedenken welke games ik ga spelen als het eenmaal mogelijk is. Ik kom echter vooralsnog steeds bij een specifieke game uit, en dat is mijn favoriete stokpaardje: Dance Central. Reden daarvan is niet alleen dat ik graag de oude nummers weer speel (hoewel ik me afvraag of ik alle gedownloade tracks dan nog kan spelen), maar ook dat de Dance Central die verscheen op Xbox One, Spotlight, slecht is.

Die game voelt meer als een app, in plaats van een volledige game. Het menu lijkt wat afgeraffeld en er zit geen verhaaltje in zoals in de laatste fatsoenlijke Dance Central. Ik kan dus echt niet wachten tot ik die oude games kan spelen op mijn One. Een blik op de Nederlandse Xbox One-website brengt mij goed nieuws en slechts nieuws; je behoudt wel je DLC. Maar, Dance Central is niet als ‘preview’ beschikbaar (de beta is namelijk nu aan de gang). Een andere lieveling, Viva Pinata, gelukkig wel, maar ik wil dansen!

Even verder zoeken, want Dance Central staat er echt niet bij. Laat ik dan maar doen wat ik vaak doe met levensvragen die in mij opkomen: googlen. “Dance Central Backwards Compatible”, tik ik in, verwachtend dat ik dan vast op een of andere forumpost van een andere chick komt die het zich ook afvraagt. Wat ik echter voorgeschoteld krijgt door die rotzoekmachine, is het bericht dat Kinect-games niet backwards compatible zullen zijn.

Gebroken hartje.

Ik heb de afgelopen maanden regelmatig blij en vol excitement gedacht van: Goh, wanneer zou dat backward compatiblity nou officieel worden? Ik heb expres weer wat vaker die slechtere Spotlight gespeeld, om mijn Dance Central-skills nog een beetje ontwikkeld te houden. En nu kom ik er achter dat dat nooit meer zal gebeuren op One, omdat Microsoft niet alleen de nieuwe Kinect in de doofpot steekt, maar ook de oude. Ik weet niet of dat goed gebruik was van het doofpot-gezegde trouwens, maar in tijd van nood..

 

Het ergste aan Spotlight is dat ik niet mijn oude downloads in de game kan zetten, maar ze  weer opnieuw moet kopen. Dat is niet eerlijk, en dat is de game ook niet waard, want zoals eerder gezegd komt die niet eens een klein beetje in de buurt van de voorgaande games. De teleurstelling in huize Kempenaar is groot, en deze column begon nog wel zo vrolijk! Hopelijk tot volgende week, wanneer ik weer wat bedaard hoop te zijn.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.