OlliOlli 2: Welcome to Olliwood is een side-scrolling skateboard game die ontwikkeld en gepubliceerd is door Roll7. Het is uitgebracht voor bijna alle systemen; PC, Playstation 4, Playstation 3, Xbox One, Wii U en Nintendo 3DS. De versie voor Android wordt ontwikkeld door BlitWorks en gepubliceerd door Devolver Digital.

OlliOlli kwam in het begin van 2014 op de markt en maakte een goede indruk met de side-scrolling skateboard game. Terwijl het toch veel trucs en uitdagingen heeft is dit knap om dit in een side-scrolling game te stoppen.

Het vervolg is  inmiddels al beschikbaar in de vorm van OlliOlli 2: Welcome to Olliwood, die meer gevarieerde omgevingen, nog meer trucs, dezelfde makkelijk te leren, maar nog steeds moeilijk om pro te worden.

img_OlliOlli-2-

Het verhaal?
OlliOlli 2 heeft eigenlijk geen verhaal. Je doet achter elkaar de verschillende levels in vijf verschillende omgevingen, te beginnen met Olliwood, een skateboard versie van Hollywood, en verder zijn het filmsets van westerns, avonturen films en pretpark achtige omgevingen. Best wel leuke creatieve omgevingen, nu ik er zo over nadenk terwijl ik dit opschrijf.

Gameplay
De eerste indruk van deze game denk je; “Óh wat simpel ziet het eruit”. Deze woorden neem je al snel terug als je begint te spelen. Het begint met een stevige tutorial voor de basis besturing. Daarna begin je met de 25 Amateur levels. Hier leer je voornamelijk om te gaan met hellingen en verre sprongen, om de obstakels te bereiken die precisie en reflexen nodig hebben.

Elk niveau wordt geleverd met vijf verschillende doelstellingen, maar het bereiken van het einde ontgrendeld automatisch de volgende, dus je hoeft niet perse alle taken te voltooien. Echter, het bereiken van alle doelen ontgrendelt het pro-niveau. Wat dus uiteindelijk nog meer uitdaging biedt.

img_OlliOlli2.2

Het behalen van een aantal doelstellingen kan best frustrerend zijn, vooral als je de latere werelden bereikt, maar gelukkig zijn er dan nog andere speel opties die je kunt proberen. Zo zijn er dagelijkse uitdagingen te voltooien of kun je de Spots optie proberen om specifieke delen van bepaalde levels een zo’n hoogst mogelijke scoren te halen. Level design is heel goed, want elke wereld slaagt erin om dingen fris te houden en biedt veel bizarre leuke locaties.

OlliOlli 2: Welcome to Olliwood biedt je een goede skateboard ervaring. De game is zeer uitdagend in combinatie met creatief level design. De game kan ik je erg aanraden als je weer eens lekker ouderwets wilt skaten op je spelcomputer of PC.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.