Armello is het debuut project van het ontwikkelteam League of Geeks, en wordt vanaf het begin af aan al goed ontvangen. Met animaties geïnspireerd door Studio Ghibli, met name Spirited Away, is het spel een pareltje om te zien. Armello wordt onder andere beschreven als een ‘Game of Thrones en Kung Fu Panda’ combinatie met elementen van Magic the Gathering en Final Fantasy strategieën.

img_armello_4

De leeuwenkoning die over het rijk Armello regeert is geinfecteerd door de Pest en is krankzinnig geworden. De vier clans van het rijk: de Wolf clan, Rat clan, Rabbit clan en Bear clan sturen allemaal een held de wereld van Armello in die de troon moeten overnemen. Door een held te kiezen die je zult spelen zal je missie naar de troon starten. Iedere held heeft zo zijn eigen specialiteiten, voordelen en nadelen die van invloed kunnen zijn op de spelstrategie die jij speelt. Het is daarom erg leuk om iedere held te proberen en te kijken wat jij het leukste vindt om te spelen.

img_armello_1

De gameplay is turn-based waarbij de helden om de beurt activiteiten kunnen uitvoeren. Het is een echte tabletop RGP waarbij de helden zich verplaatsen over zeshoekige tegels die een gebied voorstellen. Met behulp van het gebruik van kaarten en dobbelstenen kan je diverse statistieken van je held verhogen of verlagen, of je held voordelen geven in bepaalde situaties zoals gevechten of het verkennen van tombes. Tijdens gevechten met andere helden of vijanden zijn de dobbelstenen van belang, die voor aanvals- of verdedigingsbonussen gerekend kunnen worden.

img_armello_2

Er zijn veel statistieken die op vele manieren meetellen in situaties zoals gevechten, het overnemen van dorpen of het trekken van kaarten in het begin van je beurt. Een aantal punten krijg je standaard bij je held, daarna zal je ze moeten verkrijgen door handelingen in het spel of kaarten spelen. Door de dag/nacht wisseling zijn er ook events die bij schemering kunnen starten en zo positieve of negatieve effecten op je hebben. Een belangrijke statistiek om hoog te hebben is Prestige. Als jouw held dit het hoogste heeft dan luistert de Koning naar jou bij het doorvoeren van nieuwe wetten, die de hele huidige situatie op zijn kop kunnen zetten. Afhankelijk van je held en strategie die je kiest kan je kiezen voor een hoge magie, zwaardvechten of Pest. Daarnaast speelt de hoeveelheid gezondheid mee die je hebt in gevechten en keuzes die je moet maken.

img_armello_3

Om het spel te winnen zal je de troon van de leeuwenkoning moeten overnemen. Dit kan op vier manieren en hierdoor zal de manier waarop je speelt tijdens het spel invloed hebben op de manier waarop je moet winnen. Je kan bijvoorbeeld de Koning verslaan door in te breken in het paleis en met hem te vechten. Je kan jouw Pest-niveau hoger maken en vervolgens met de Koning vechten en de nieuwe heerser van de duisternis worden. Er zijn tijdens het spel ook levensstenen te vinden, als je er hier vier van weet te verzamelen kan je de Koning genezen. Als laatste kan je meer Prestige verzamelen dan de andere helden en simpelweg het spel doorspelen totdat de koning doodgaat aan de Pest.

Armello is vanaf 1 september 2015 verkrijgbaar op Steam, en is daarnaast ook verkrijgbaar voor de PS4, iOS en Android.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.