Nu willen we niet zeggen dat je zomaar alles van Kanye West moet aannemen, maar in wat hij laatst zei zit wel een kern van waarheid. Hij stelde dat kinderapps geen microtransacties zouden mogen hebben. Erg lullig natuurlijk als je als ouder op een dag een rekening krijgt van 500 euro meer dan normaal door het gamegedrag van je kind, maar gaat een verbod niet wat ver? De Female Asking Questions vraagt het haar redacteurs, waaronder enkele moeders.

Artikel_FAQ_Maike

Als kinderapps microtransacties hebben dan zouden ze zo moeten worden ingesteld dat kinderen er zelf met geen mogelijkheid bij kunnen. Anders denk ik inderdaad dat microtransacties geen onderdeel moeten zijn van kinderapps.

Artikel_FAQ_Sandra

Persoonlijk ben ik er geen voorstander van. Nu heb ik geen kinderen maar als ik kijk naar mijn kindertijd had ik echt geen besef van geld. Als je dan vervolgens microtransacties in een app hebt waarbij de kinderen telkens hun ouders gaan vragen, valt dat bij mij in dezelfde categorie als snoepjesreclames op kinderzenders op de tv. Ik vind het een nare marketingstrategie om geld te verdienen via het beïnvloeden van kinderen. Het lijkt mij in ieder geval geen positieve toevoeging voor de speelervaring van de kinderen zelf.

Artikel_FAQ_Laura

Volgens mij kun je er wel een slotje opzetten of gewoon zorgen dat je creditcard niet aan het apparaat is gekoppeld, toch? Als ik een ouder was, dan zou ik waarschijnlijk zeggen dat ik die microtransacties onnodig vind in kindergames, maar als ik naar mezelf kijk, dan denk ik: eigenlijk vind ik het wel prima. Ik speel namelijk heel veel Tsum Tsum en ik vind dat zo’n mooi spelletje dat ik graag doorontwikkeld zie worden. Dus ja, ┬áik geef daar wel eens geld aan uit. Nu is dat een nogal kinderachtige Disney-game, dus die zou bij zo’n verbod dan waarschijnlijk onder de kindergames vallen met alle gevolgen van dien. Liever niet dus.

Artikel_FAQ_Patricia

Is Kanye West niet dezelfde dude die president wil worden van Amerika? Ik weet het niet hoor, kan hem niet zo serieus nemen. Ik denk dat ik er eerder voor pleit dat kinderapps geen reclame zouden moeten bevatten en met microtransacties kan je een spel dat je kindje leuk vindt eventueel uitbreiden. Dus anti-reclame, pro-minitransacties.

Artikel_FAQ_Mirjam

Ik ben het daar wel mee eens. Een kind kan per ongeluk snel iets kopen, terwijl je het niet door hebt.
Artikel_FAQ_Sam

 

 

 

Ook al ben ik moeder, ben ik het nog niet zo eens met de stelling van de great Kanye West! Ik ben er meer voor om ouders op te leiden. Vertrouwder maken met de apparatuur waar hun kinderen mee spelen. Immers is het niet alleen je bankrekening die geplunderd kan worden maar ook het tere zieltje van je kind als hij of zij op een verkeerd knopje drukt. Ik kan geen aankopen op mijn smartphone of iPad doen zonder eerst hiervoor een wachtwoord in te tikken. Dat is veiligheidsmaatregel nummer 1. Voor mijn iPad gebruik ik iTunes cards en dus geen creditcard gegevens om onvoorziene kosten te voorkomen. Bewust bezig zijn met de apparatuur die je in huis haalt. Daarnaast leg ik mijn dochter uit wat een spel inhoudt en waar ze wel en waar ze niet mee kan spelen. Vind ze niet altijd leuk maar ja jong geleerd is oud gedaan!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.