Vroeger speelde ik altijd HTML riddles, dit zijn een soort room escape games waarbij je steeds je hersenen moet laten kraken. Vaak gaan deze games bijna eindeloos door. Er bestaan natuurlijk ook apps waarbij je hetzelfde moet doen maar deze vond ik op ten duur vaak wat saai worden.

Nu kreeg ik de kans om de room escape apps van Rusty Lake te spelen, ik raakte er helemaal verslaafd aan.

Sinds het voorjaar maakt Rusty Lake diverse room escape games. De games zijn geïnspireerd op de serie Twin Peaks en brengen zo een luguber tintje met zich mee. De locatie van bijna alle games is Rusty Lake of zijn omgeving, deze wereld kunnen ze nog eindeloos blijven uitbouwen volgens mij want er zit al zoveel fantasie in deze games.

De bedoeling van de apps is om je hersenen te laten kraken. Je beland in één kamer en je moet hier uit zien te komen. Door op items in deze ruimte te klikken gebeuren er dingen. Soms krijg je items die je dan weer moet combineren met andere items of het voorwerp waar je op klikt heeft een interactie in de ruimte.

De apps zijn qua verhaal niet allemaal het beste maar het wordt pas een beetje logisch wanneer je alle verschillende apps hebt gespeeld. Er zullen namelijk ook dingen van voorgaande apps in de nieuwe apps zitten. Zo herhalen ook de puzzels zich soms, dus als je één keer een Rusty Lake app hebt uitgespeeld denk je misschien al een beetje in dezelfde richting.

De apps zijn niet erg eng maar toch zullen er schrikmomenten in zitten, zelfs ondanks dat de tekenstijl niet heel erg realistisch is. Ik speelde de apps graag voordat ik naar bed ging en heb toch vaak gedacht dat ik een gekke schim zag staan.

Ik raad deze apps zeker aan als je niet bang bent om je hersenen te laten kraken. Zelf kan ik dan ook niet wachten tot er weer een nieuwe uit komt. Je kunt alles een beetje in de gaten houden op hun website www.rustylake.com of je download de apps door rusty lake in de zoekfunctie van jouw market te typen

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.