Mario maakt al 30 jaar deel uit van ons leven. Dat betekend 30 jaar ervaring in levels, werelden, obstakels en vooral veel plezier. In Super Mario Maker is het aan jou om de touwtjes in eigen handen te nemen want in deze game maak jij zelf de Super Mario levels.

Eindelijk is het zo ver: ik mag mijn eigen Mario levels bouwen. Denk eens aan al die mogelijkheden en plezier die je gaat beleven met deze game. Bouw voor jezelf of voor anderen! Ga de strijd online aan en speel levels van andere spelers.

img_supermakermaker3

Levels bouwen doe je met de Wii U gamepad. Er zijn 12 items beschikbaar in het eerste uur dat je gaat bouwen. Hoe meer je gaat bouwen, hoe sneller de verhuiswagen met meer items komt. In totaal kan je 60 verschillende items krijgen. Sommige items hebben een extra variant. Zo kan de vleesetende plant bijvoorbeeld vuurspuwen, door met de stylus snel heen en weer te bewegen transformeert het geselecteerde item in een andere variant. Dit maakt de tegenstanders nog gevaarlijker.

De vraagteken blokken hebben standaard een muntje. Sleep je bijvoorbeeld een paddenstoel of vuurbloem naar een vraagteken blok dan bevat het blok dit item. Er kunnen ook monsters/wezens uit de vraagteken blokken komen.

img_supermakermaker1

Speel met vier verschillende generaties. In 30 jaar tijd verandert er een hoop: denk aan Mario, de items en de graphics. Je kan levels bouwen in de stijl van Super Mario Bros, Super Mario Bros 3, Super Mario World en New Super Mario Bros U. Deze mogelijkheden geven een leuke en nieuwe draai aan levels. Geef je jouw level een moderne look of juist de oude retro look? De keuze is aan jou. Niet alleen kan je de generatie bepalen, ook of je boven de grond, onder de grond, onderwater of in de lucht wil bouwen.

Het online Imperium is groot, heel groot. Spellen van andere spelers zijn niet alleen leuk, ook heel leerzaam. Wat ik het allerleukste vind aan levels van anderen is dat je ziet waar spelers afgaan. Er verschijnt een kleine kruisje in beeld waar andere spelers zijn afgegaan en dit is zeer goed voor je eigen zelfvertrouwen. Na het voltooien van het level kan je het een ster geven of een reactie achter laten.

img_supermakermaker2

Super Mario Maker heeft mij verbaasd, ik had het mij anders voorgesteld. Het bouwen van de levels is totaal niet ingewikkeld en voor iedereen met creativiteit is het hartstikke leuk om te doen. De mogelijkheden zijn zoveel meer dan ik aan het begin dacht. Online kan je echt genieten van de meest bizarre levels. Zo zijn er thema levels van Zelda of Splatoon en er zijn levels dat je op geen één knopje hoeft te drukken en dat het level jou naar de vlag brengt.

+ De online functies review_cijfer_8.4
– Ik moest voor mijn gevoel best lang wachten tot de eerste nieuwe items kwamen.
Kopen als je: die hard Mario fan bent en de bezitter bent van alle delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.