Vandaag was er een grote persconferentie met betrekking tot de Oculus Rift. Niet alleen de laatste versie werd getoond, maar ook een lijst met een aantal games die voor de Oculus Rift zullen verschijnen.

img_Oculus_Rift1

De prijs en specs zijn nog niet bekend voor de Oculus Rift, maar er zijn wel heel wat andere details genoemd. Zo zal de Oculus Rift in het eerste kwartaal van 2016 verschijnen. Er is sinds het prototype veel aan geschroefd en geupgrade. De materialen zijn verbeterd, evenals het gewicht. Ook is hij meer simplistisch geworden. Ook goed nieuws voor brildragers zoals ik, wij kunnen hem ook gewoon over onze bril dragen.

img_Oculus_Rift2 img_Oculus_Rift3

De Oculus Rift komt met een headset die je los of vast kunt klikken. Deze is, voor zover bekend, niet draadloos. Alle ogen zijn anders, daarom komt de nieuwe versie met een verstelbare IPD (interpupillary distance). Hiermee kun je de afstand tussen de lenzen vergroten of verkleinen en zo aanpassen aan jouw ogen. Elk oog heeft een apart OLED scherm. Het volledige optic display is ook verwisselbaar.

Oculus CEO Brendan Iribe:

“There’s no motion blur, no judder, no pixels. It feels just like you’ve put on a pair of glasses.”

Elke Oculus Rift komt met een Xbox One gamepad. Op deze manier kun je hem aansluiten op je PC. Oculus is ook met hun eigen controller bezig, genaamd de Oculus Touch. De Oculus Touch bestaat uit twee draadloze controllers die om je hand heen gaan. Elke controller heeft twee knoppen, een analog stick en trigger. Dankzij de tracking sensoren, zullen de controllers je handen volgen in de virtuele wereld. Wanneer deze controllers zullen verschijnen is niet bekend gemaakt.

img_Oculus_Rift4 img_Oculus_Rift5

Games voor de Oculus Rift:
Chronos van Gunfire Games.
EVE: Valkyrie van CCP. (komt ook naar de Sony Morpheus VR)
Edge of Nowhere van Insomniac Games.

Ook zullen Harmonix, High Voltage, Square Enix, Playful, Climax, Coatsink, Gunfire Games, CCP, Glu, Ozwe, en Carbon Games, games gaan maken voor de Oculus Rift.

EVE: Valkyrie:

Edge of Nowhere:

Foto’s: Gizmodo

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.