Het is alweer ruime tijd geleden dat een 2D Metroid-game is verschenen op een Nintendo-console. Het was een hele verrassing dat Nintendo tijdens hun speciale E3-presentatie een vervolg aankondigde op Metroid Fusion.

Bijna 20 jaar naar dato brengt Nintendo een vervolg op de klassieke Metroid Fusion game. Een game dat eind 2002 verscheen op de GameBoy Advance en nog steeds zeer geliefd is onder de Metroid-fans.

Metroid Dread vertelt verder waar Metroid Fusion is gestopt en biedt tevens het einde aan het vijfdelige verhaal dat ooit is begonnen met de oorspronkelijke Metroid op de NES (1988) over het vreemde verband tussen de premiejager Samus en de Metroids.
In deze nieuwe game reist Samus in haar eentje naar een mysterieuze planeet waar ze wordt opgejaagd door een gevaarlijke mechanische machines, genaamd E.M.M.I robots. Door een speciale laserscan kunnen ze het gebied verkennen en Samus detecteren. Ontwijk ze voordat ze jou te pakken krijgen.

Wanneer spelers nieuwe vaardigheden leren, kunnen ze terugkeren naar reeds bezochte gebieden om nieuwe paden in te gaan en verborgen upgrades te vinden. Verken de uitgebreide map, ontwijk E.M.M.I robots en overwin de dreiging die deze planeet teistert.

Naast de standaard game zal er ook een Metroid Dread Speciale Edition verkrijgbaar zijn vanaf releasedatum met daarin de game, een steelbook, een artbook van 190 pagina’s over de 2D-Metroid franchise en vijf kaarten met daarop boxart van alle games in de vijfdelige Metroid-saga.

Ook zal er een nieuwe amiibo-figuur van Samus in haar suit uit Metroid Dread en een amiibo van E.M.M.I.. Samen zijn deze verkrijgbaar in een duopakket.

Metroid Dread is vanaf 8 oktober 2021 verkrijgbaar voor op de Nintendo Switch. Pre-orders zijn al mogelijk in de Nintendo eShop.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.