Waar feestjes uit de gamebizz normaal bestonden uit PR-dames, gamemakers en gamejournalisten, is dat nu aan het veranderen. We zien steeds vaker nieuwe gezichten op events, en dat zijn de YouTubers en streamers. De ene is nog succesvoller dan de ander en dat roept zowel jaloezie als waardering op bij menig gamer. De Female Asking Questions is nieuwsgierig; volg jij YouTubers of streamers?

Artikel_FAQ_Sam
Ik volg niet zoveel YouTubers en of Streamers. Vaak vind ik het veel te leuk om gewoon zelf te gamen. Maar ik vind de Honest Game Trailers van Smosh Games, onderdeel van Screen Junkies, helemaal geweldig! Hoe ze de game samenvatten en die stem echt zo gaaf. Het doet me ook denken aan de andere bekende cabaratier die preview guy goed na kan doen, Pablo Francisco. Oh en de Londense Arron Crascall geweldig hoe schaamteloos hij rondloopt en grappen uithaalt.

Artikel_FAQ_Maike
Youtubers die ik volg zijn onder andere Smosh Games, Geek & Sundry, Day9, Aureylian, CaptainSparklez en nog heel veel meer. Ik kijk graag gameplay videos.

Artikel_FAQ_Mirjam
Helaas kan ik er geen een noemen. Zou wel willen dat ik meer tijd had zodat ik mij hierin kan verdiepen.

Artikel_FAQ_Didi
Ik ben niet echt een kijker van streams of YouTube. Vaak kost het mij te veel tijd of vergeet ik gewoon dat ik eigenlijk nog iets had willen kijken. Soms wou ik dan dat er meer uren in een dag zaten want misschien zou ik wel een maar streamers of YouTubers zo leuk vinden dat ze verslavend zouden werken.

Artikel_FAQ_Sandra
Yamimash! Ik vind hem zo grappig omdat hij voornamelijk enge games speelt die hij eigenlijk niet durft te spelen, of zijn moeder er juist achter zet. Daarnaast deed hij soms een grappige challenge zoals Chubby Bunny of de Banana Sprite Challenge. Ik hou niet echt van Markiplier want hij is me soms te schreeuwerig en PewDiePie vind ik ook lang niet zo leuk om te volgen. Ik ben ooit begonnen met het volgen van Yamimash en als trouwe volger blijf ik hangen.

Artikel_FAQ_Heather
Youtubers heb ik geen verstand van, haha. Ik ga voor OneRandomDolly en IrishhawkCS op Twitch, omdat ik in hun kanalen mod en omdat ze heel lief en cool zijn.

Artikel_FAQ_Celine
PEWDIEPIE <3

Artikel_FAQ_Laura
Helaas niet, ik denk dat ik er veel van zou kunnen leren, maar elk stukje vrije tijd dat ik heb, probeer ik zelf juist te streamen dus helaas neem ik er niet de tijd voor om me daarin te verdiepen. Ik heb er wel een paar op Twitter en ik zie ze weleens op gamefeestjes, maar om nou te zeggen dat ik met een Enzo Knol-t-shirt rondloop en elke dag op de minuut zit te wachten tot zijn nieuwe vid online verschijnt; not really. Het is wel iets dat me heel erg fascineert, die fans van YouTubers, ik vind het mooi om te zien dat zelfs ‘gewone’ mensen zo enorm kunnen worden gewaardeerd.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.