Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Scary Tales – All Hail King Mongo.

De koning, jouw vader, was op een missie naar het donkere woud maar is niet terug gekeerd. Jouw broer de prins doet geen moeite om jullie vader te vinden en wil de troon voor zichzelf opeisen. De trouwe dienaar informeert jou en helpt je tijdens dit avontuur. Al gauw blijkt dat de kwaadaardige Zarrar achter het gedrag van je broer zit en dat jouw broer hem meer vertrouwt dan de tovenaar van de koning. Zarrar gebruikt echter zwarte magie en heeft niet veel goed in de planning.

img_scary_tales_all_hail_king_mongo_2

Visueel ziet Scary Tales – All Hail King Mongo er prachtig uit. Tijdens de video’s komt de omgeving pas echt tot leven en zie je de personages haast werkelijkheid worden. Tijdens het onderzoeken van de vreemde gebeurtenissen rondom jouw broer maar vooral rondom de verdwijning van je vader zal je regelmatig voorwerpen moeten vinden en gebruiken. In dit spel ligt de nadruk vooral op het vinden van ‘onderdelen’ waarbij je meerdere voorwerpen nodig hebt om een bepaalde actie te voltooien zoals het voltooien van puzzels of het openen van geheime deuren. Het zoeken naar voorwerpen is best uitdagend omdat herhaaldelijk vergelijkbare voorwerpen gebruikt worden die je eerder ook al eens gevraagd zijn. Omdat deze nu in een andere locatie gevraagd worden zal je soms op het verkeerde been worden gezet en verkeerd zoeken.

img_scary_tales_all_hail_king_mongo_1

Het spel daadwerkelijk doorlopen is ook niet de gemakkelijkste taak. Gelukkig helpt jouw trouwe dienaar Reko je met hints wanneer je die nodig hebt. Het spel heeft twee moeilijkheidsgraden waarvan de gemakkelijkste mij soms al flink liet puzzelen. Zo had ik eerst niet door dat jij als prinses erg goed bent in boogschieten en dit dus ook in je voordeel kunt gebruiken. Is het je allemaal niet uitdagend genoeg? Dan kan je altijd de moeilijkheidsgraad nog een tandje opschroeven, maar onthoud dat de gemakkelijke stand ook niet bepaald simpel is. De minigames en puzzels tussendoor zijn een fijne afwisseling en erg divers, al hadden ze van mij wel iets moeilijker gemogen.

img_scary_tales_all_hail_king_mongo_3

[b]Conclusie:[/b]
Scary Tales – All Hail King Mongo is een prachtig spel met een goed verhaal. Visueel ziet het er mooi uit maar ook de gameplay is afwisselend en uitdagend. Voorwerpen vinden is niet genoeg, je hebt vaak meerdere voorwerpen nodig om één actie te kunnen doen en bent daarom veel heen en weer aan het lopen om op alle locaties te zoeken. Het doorlopen van het spel is soms best moeilijk maar de puzzels en minigames hadden juist wel wat moeilijker gemogen. Zal jij als prinses je vader ooit nog terugvinden en het koninkrijk redden van jouw broer en zijn kwaadaardige tovenaar?

Scary Tales – All Hail King Mongo is op [url= http://www.denda.com/store/product/10910004-scary-tales-all-hail-king-mongo] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook [url=http://female-gamers.denda.com/store/zoek-en-vind-spelletjes] voor meer zoek en vind spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.