Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het time-management spel Moai – Build Your Dream.

img_moai_build_your_dream_1

Het is niet altijd makkelijk om als jonge reiziger met een luchtballon de wereld rond te reizen. Vooral als de ballon steeds verder begint te dalen terwijl je midden boven de oceaan zweeft. Gelukkig strand je op een klein eiland waar de Tapa-Thui stam je belooft je naar huis te brengen, als jij ze wilt helpen hun dorpjes te herbouwen. Goedhartig als je bent, maar eigenlijk omdat je toch vast zit op het eiland, help je de stam bij al hun problemen. Ze hebben veel voor je in petto…

img_moai_build_your_dream_2

De stam heeft het zwaar: er zijn nog maar weinig bomen op het eiland en ze zijn zo klein dat ze bijna geen hout leveren. Door het tekort aan hout komen ze ook in de problemen met andere grondstoffen zoals voedsel en steen die ze uit de steengroeves halen. Door jouw westerse blik zal je ze kunnen helpen door de stamleden taken te geven om het eiland op te knappen. Je zult moeten letten op het aantal beschikbare grondstoffen van sommige taken zoals bouwen van nieuwe hutten of een markt kosten veel stenen. Bij al je taken gebruik je voedsel en daarnaast zijn er soms rovers die voedsel eisen. Als dat allemaal nog niet genoeg ellende is wordt de dochter van het stamhoofd ontvoerd door een vijandige stam van het eiland. Tijd dus om ook haar te bevrijden door deze vijandige stam op te sporen.

img_moai_build_your_dream_3

Gedurende een level loopt er een tijdslimiet waarbinnen je bepaalde doelstellingen moet halen. Red je het om alle doelen te halen binnen de tijd, dan krijg je drie gouden munten en wordt er een Moai-beeld iets verder uitgehakt om je te beschermen tegen het kwaad. Red je het niet binnen de tijd dan krijg je twee of zelfs maar één gouden munt en zullen de standbeelden niet verder uitgehakt worden. Als je toe bent aan wat uitdaging dan is dit spel iets voor jou, want naast alle levels perfect spelen kan je ook verschillende uitdagingen voltooien. Ontspannen is dit spel zeker niet: rovers, geesten en zelfs een gevaarlijk actieve vulkaan zullen ervoor zorgen dat je op scherp moet staan om de stamleden goed te kunnen leiden. Keer je ooit naar huis terug, of red je de dochter van het stamhoofd en kom je tot de conclusie dat het eiland toch zo slecht niet is?

[b]Conclusie:[/b]
Moai – Build Your Dream is een uitdagend en snel spel waarbij je stamleden moet leiden en zo hele dorpjes weer moet herbouwen. Bescherm de stamleden voor geesten door Moai-standbeelden te bouwen die de geesten verjagen, koop de rovers om zodat ze je met rust laten en laat het stamhoofd zien dat zijn vertrouwen in jou terecht was. Speel alle levels perfect om stuk voor stuk prachtige standbeelden vrij te spelen. Uitdagingen liggen op je te wachten, de stamleden vertrouwen op jou en jij moet bewijzen dat jij de leider bent die ze zo hard nodig zijn.

Moai – Build Your Dream is op [url=http://www.denda.com/store/product/10000170-moai-build-your-dream] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook [url= http://www.denda.com/store/time-management-spelletjes] voor meer time-management spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.