De eerste echte uitbreiding De Sims 4: Aan het Werk wordt volgende maand uitgebracht. Ik ging voor jullie aan het werk met de uitbreiding tijdens mijn bezoek aan het EA kantoor in Nederland, lees hieronder wat ik ervan vond.

Terwijl ik nog steeds veel plezier beleef aan de Sims 4 en de Game Pack Sims 4 in de Natuur, vind ik het toch wel erg leuk dat er nu al een uitbreiding aan komt. In de Sims 4 Aan het Werk kunnen we drie beroepen toevoegen aan de carrière keuzes van onze sims. Eigenlijk niet helemaal waar want er zit ook nog een soort verkapte vierde carrière in namelijk die van verkoper! Het is niet een carrière die je als beroep kan kiezen maar gewoon een carriere die je start door een eigen winkel te beginnen. Over dat laatste wil ik het eerst gaan hebben.

img_DeSims4_AanhetWerk_13

img_DeSims4_AanhetWerk_11

Vis, Vis, Verse Vis!!
In de Sims 4 Aan het Werk mogen we aan de slag als verkoper en kunnen we alles verkopen wat we willen. Dit is wel één van de intensieve carrières die je voor je sim kan uitkiezen. Ook de sims merken dat met de komst van webwinkels je wat actiever moet verkopen dan enkel je producten tonen. Je kunt niet zomaar achter de kassa staan en hopen dat de klanten vanzelf naar je toe komen met producten. Als verkoper moet je echt aan de slag en bezig zijn met je klanten. Dit doe je door middel van gesprekken aan te gaan en zo een verkoopdeal te sluiten. Je moet hard werken aan een vertrouwensband om die verkoopdeal te laten slagen. Daarnaast moet je ook altijd ervoor zorgen dat je voorraad goed aangevuld blijft. Gelukkig voor de sim spelers onder ons kan je die taken ook uitbesteden en kan je werknemers aannemen die dit voor je uit handen nemen. Zo kan jij je concentreren op wat je het liefste doet zoals lekkere taartjes bakken voor de verkoop.

img_DeSims4_AanhetWerk_07

img_DeSims4_AanhetWerk_06

Is er een dokter in de zaal?
Omdat ik erg nieuwsgierig was naar hoe een bevalling eruit ziet ben ik als eerste aan de slag gegaan als dokter. Wat ik meteen even wil aangeven is dat met de nieuwe uitbreiding er een heel handige toevoeging is bijgekomen. Als je namelijk met je familie begint en je sim moet aan het werk krijg je te zien waar je sim op het werk mee bezig is en kan je kiezen of je met de sim mee gaat of deze alleen weg stuurt. Dit is zo ontzettend handig voor wanneer je even een tijdje niet meer met je sims familie hebt gespeeld. Ik koos er dus voor om een dagje mee te lopen met mijn dokter sim. Terwijl ze een paar onderzoeken deed bij een sim met rare rode vlekken kwam er een zwangere vrouw aan de balie die op het punt van bevallen stond. Vol enthousiasme begeleide ik haar naar de operatietafel en bracht ik met een futuristische machine, die ik zelf niet op mijn bevalling zou willen zien staan, de baby in een dichte bundel ter wereld. De baby verdween ook net zo snel als het verscheen en moeder leek met lege handen naar huis te gaan ware het niet dat er in mijn ervaringen rechtsboven te lezen was dat de operatie geslaagd was. Persoonlijk vond ik dit een beetje raar aanvoelen en was ik teleurgesteld dat ik niet de naam nog van het kindje zag of dat ik moeder met een maxi-cosi naar buiten zag lopen. De onderzoeken, diagnose stellen en het behandelen van patiënten vond ik wel heel erg leuk en vermakelijk om te doen.

img_DeSims4_AanhetWerk_09

img_DeSims4_AanhetWerk_08

img_DeSims4_AanhetWerk_05

The truth is out there!
Één van de carrières die mijn sims straks waarschijnlijk het meeste zullen gaan uitoefenen is die van een gekke wetenschapper. Met dit beroep kan ik namelijk heel makkelijk aliens bezoeken en deze bestuderen. Naast met begeven onder de aliens kan ik ook de wereld helpen met allerlei serums die ik in mijn laboratorium ontwikkel. Mijn wat ondeugendere sims gaan ook heel veel plezier beleven met dit beroep want dankzij een speciale lasergun kunnen ze andere sims manipuleren en transformeren. Het transformeren kan je trouwens ook op verschillende items toepassen, vind je dat beeldje dat je hebt gekregen lelijk dan transformeer je die toch gewoon even! Wil je nog gemener zijn dan kan je ook je best gaan doen om in plaats van behulpzame serums te ontwikkelen, serums ontwikkelen die een ware plaag zijn voor je slachtoffers. Je bent dus echt een gekke wetenschapper die zo nu en dan een uitstapje maakt naar de alien wereld.

img_DeSims4_AanhetWerk_04

img_DeSims4_AanhetWerk_03

img_DeSims4_AanhetWerk_01

Stop of ik schiet!
Het laatste beroep waar ik mee aan de slag ging was die van detective. Je waant je echt in CSI met deze carrière en ook het papierwerk zit erbij! Persoonlijk vond ik dit beroep erg uitgebreid en hierdoor ook interessant om te spelen. Jouw sim voert dit beroep uit op een politiebureau met de meest geavanceerde apparatuur en uiteraard mag je ook op pad om boeven te vangen. Terwijl je op het bureau bezig bent met rapporten te schrijven en mugshots neemt van gevangen mag je op locatie, crimescene, aan de slag met bewijsmateriaal verzamelen. Wanneer je een crime scene bezoekt moet je de getuigen ondervragen, monsters verzamelen en foto’s maken van bewijsmateriaal. Hierna kan je samen met je collega’s verschillende theorieën bespreken om hierna een rapport op te maken die de hoofdcommissaris dan kan helpen bij de zaak. Wanneer je van wat meer actie houdt kan je ook gaan patrouilleren en zo boeven heterdaad betrappen. Kortom een beroep waar geen dag hetzelfde is en waar veel bij komt kijken.

img_DeSims4_AanhetWerk_12

Conclusie
De uitbreiding vind ik een hele leuke toevoeging zeker omdat je nu ook daadwerkelijk met je sims mee gaat naar het werk. De beroepen hebben allemaal iets unieks en geven leuke eigenschappen en items binnen de game. Je sims leven wordt met deze uitbreiding steeds realistischer waardoor de cheats ook een welkome bijkomstigheid zijn. Ik hoop dat er later met komst van bijvoorbeeld patches meer werklocaties worden toegevoegd zodat we ook bij andere beroepen een kijkje kunnen nemen. Maar voorlopig zijn we wel even zoet met het volledig uitoefenen van deze beroepen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.