Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel European Mystery – The Scent of Desire.

img_european_mystery_the_scent_of_desire_1

Ooit wel eens in het oude Parijs willen rondlopen? Het lijkt misschien erg romantisch maar met een moordenaar in de stad is het voor jonge vrouwen niet meer veilig. Tijd dus om je notitieblok en vergrootglas erbij te pakken en als gepensioneerde detective de moordenaar op te sporen! Het spel begint met de keuze van de moeilijkheidsgraad. Met de drie keuzes is er voor zowel de beginnende als de doorgewinterde casual gamer een speltype wat bij je past. Na het kiezen van de moeilijkheidsgraad wordt het tijd om die moordenaar op te sporen. De vader van de vermiste Valerie heeft jouw hulp ingeroepen en je zult dus bij zijn huis starten met je onderzoek.

img_european_mystery_the_scent_of_desire_2

Tijdens het onderzoek bij het huis krijg je al gauw een aanvaring met de dader: hij gooit een flesje met vloeistof naar binnen om je te verjagen en snel probeer je de dader op te sporen buiten. Helaas zorgen geblokkeerde wegen ervoor dat je niet verder kunt. Tijd om je puzzel-vaardigheden los te laten en de minigames op te lossen om verder te komen in het spel. European Mystery – The Scent of Desire bevat vele minigames en puzzels die prettig het spel afwisselen.

img_european_mystery_the_scent_of_desire_3

Naast de voorwerpen die je in de omgeving vind om je verder te helpen in het onderzoek, ga je ook de bekende zoekscènes afstruinen. De voorwerpen gaan mooi op in de omgeving en passen bij het thema van het oude Parijs. Een bijzonder onderdeel aan dit spel is dat je ook op zoek moet naar geuren. Deze geuren zijn als glinsterende wolken te zien op sommige locaties en zal je moeten opslaan in een speciaal apparaat. Door de geuren te combineren kan je bijzondere brouwsels maken die je nodig zult zijn om bijvoorbeeld parfum te maken of een oplosmiddel te brouwen. Het vinden van recepten en het maken van de brouwsels is een fijne afwisseling op voorwerpen zoeken, en waar je deze bijzondere brouwsels nou allemaal voor nodig bent zal je zelf moeten ontdekken als detective!

[b]Conclusie:[/b]
European Mystery – The Scent of Desire is een prachtig zoek en vind spel wat zich afspeelt in het oude Parijs. Jij gaat als gepensioneerde detective achter een moordenaar aan die het voorzien heeft op jonge vrouwen in de stad. Gewapend met je vergrootglas ga je op zoek naar nuttige voorwerpen, los je moeilijke minigames op en probeer je bijzondere geuren te vangen. Heb jij al een idee wie de moordenaar kan zijn?

European Mystery – The Scent of Desire is op [url=http://www.denda.com/store/product/10470288-european-mystery-the-scent-of-desire] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het tijdelijk voor €6,99 zelf kopen. Ook [url=http://female-gamers.denda.com/store/zoek-en-vind-spelletjes] voor meer zoek en vind spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.