Als je dit weekend nog geen plannen hebt, dan heb je die nu wel. Dutch Comic Con wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht en deze allereerste editie heeft alvast veel publiciteit gehad.

Zoals je hier op Female-Gamers hebt kunnen lezen, verschenen er over DCC wat nare berichten in de media, maar aan de foto’s van de opbouw van het event te zien, gaat DCC keihard door. Enorme wereldsterren komen er niet, maar juist wel hele toffe acteurs en tekenaars die de aandacht net zo hard verdienen. Denk aan de tekenaar van de strip Claire, en  Stanislav Janevski uit Harry Potter. Je wilt alle namen weten? Geen probleem!

Costas Mandylor (Saw)
Osric Chau (Supernatural)
Michael Cudlitz (The Walking Dead)
Spencer Wilding (Guardians of the Galaxy)
Julian Glover (Game of Thrones)
Joseph Gatt (Game of Thrones)
Giancarlo Esposito (Breaking Bad)
Samantha Fox, zangeres
Claudia Wells (Back to the Future)
James Tolkan (Back to the Future)
Miro Kloosterman (Goede Tijden Slechte Tijden)
Christopher Atkins (The Blue Lagoon)
Stanislav Janevski (Harry Potter)

IMG_DCC_ClaudiaWells

Marissa Delbressine, tekenaar
Chris Evenhuis, tekenaar
Dick Heins, tekenaar
Eric Heuvel, tekenaar
Robert van der Kroft, tekenaar
Romano Molenaar, tekenaar
Hans van Oudenaarden, tekenaar
Gerben Valkema tekenaar
Jorg de Vos, tekenaar
Andrew Wildman, tekenaar
Joe Benitez, tekenaar
Mike S Miller, tekenaar
Charlie Adlard, tekenaar
Frances Hardinge, schrijfster
Vivek Tiwary, schrijver
Henk Schiffmacher, tattoo-artist

Op de beurs zijn ook enkele stands met nog meer comic-artiesten. Zaterdagavond treden de punkers Misfits op om half 8 (een ticket hiervoor kost 15 euro). Daarnaast kun je ook rekenen op cosplayers, niet alleen vanuit de bezoekers, maar ook vanuit de organisatie. Ze hebben onder andere geregeld dat Giada Robin, Lux Briel, The 501 st Legion: Dutch Garisson en Ghostbusters Dutch Division aanwezig zijn. En, als je de Twitter-account van Michael Cudlitz volgt, dan weet je ook dat onze eigen Heather in een edgy cosplay-outfit rondwandelt.

En wat natuurlijk voor ons koopzieke dames een fijne bijkomstigheid is aan dit geeky event: winkeltjes! Onze vrienden van Dirtees zijn er, maar ook Gator, Henk en West World Comics en Collectibles. Meer dan honderd winkels hebben stands opgezet om jou te voorzien in Funko Poppies, verse comics en die ene Hot Toy van Man of Steel die je wilt hebben hoewel je de film helemaal niet zo boeiend vond.

Morgen en overmorgen gaan de deuren open om 10:00 uur, kaartjes zijn beschikbaar via www.dutchcomiccon.nl Have fun!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.