Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het time-management spel Plan It Green.

Heb jij ook stiekem de droom om wat zelfvoorzienender te leven? Een paar zonnepanelen, je eigen groentetuintje en een ecologisch huis? Om te kijken hoe het is om in een ecologisch dorp te wonen kruip je in Plan It Green in de huid van burgemeester en ga je jouw ecologische plannen in een enorme snelheid doorvoeren in jouw dorp. Het is aan jouw om het oude vieze Greenville om te toveren tot een groen ecologisch wonder. Tijd dus om de bloemetjes buiten te zetten!

img_plan_it_green_3

Het spel begint rustig door stap voor stap uit te leggen wat de bedoeling is van jouw rol als burgemeester. Boven in het scherm krijg je je doelen te zien en de deadline waarbinnen alles voltooid moet worden, de hoeveelheid geld in de staatskas, je materialen en ecologische punten. Onder in het scherm heb je de bouw- en verbeteropties en de mogelijkheid nieuwe technologieën te onderzoeken. Ieder level heeft andere doelen en per level wordt het steeds moeilijker om deze doelen binnen de tijdslimiet te voltooien. Het merendeel van de doelstellingen zijn verbeteringen aanbrengen aan bestaande gebouwen om ze ecologischer te maken, en reken er maar op dat dat jou ‘bloem’-bakken met geld gaat kosten.

img_plan_it_green_2

Om een level te voltooien zal je strategisch moeten plannen: ga je eerst het dure recyclecentrum bouwen of ga je toch eerst de fietspaden aanleggen zodat er minder autoverkeer gebruikt wordt? Jouw keuzes hebben invloed op de hoeveelheid geld en ecologische punten die je krijgt, en die ben je nodig voor de verbeteringen die je moet maken. Voor iedere verbetering worden materialen gebruikt en als die op zijn moet je nieuwe kopen. Het is dus belangrijk dat je al jouw acties goed overweegt, maar wel snel want de burgers worden ongeduldig! Naast de ‘carrière’-modus is er de modus ‘vrij spelen’. De ‘carrière’-modus is lekker uitdagend maar de levels zijn erg kort. Als je lekker lang wilt bouwen aan een betere toekomst voor je dorp is ‘vrij spelen’ daarom leuker. Ben je helemaal toe aan een uitdaging? Probeer dan alle 45 prestaties maar eens te behalen! Wordt jij de beste ecologische burgemeester ooit?

img_plan_it_green_1

[b]Conclusie:[/b]
Plan It Green is een vlot spel over het bouwen aan een betere toekomst. Ecologische dorpen ontstaan niet vanzelf en jij zal letterlijk jouw steentje moeten bijdragen. Bouw ecologische huizen, verbeter ze met windmolens, zonnepanelen en groentetuintjes en breng de inwoners terug. Hoewel de levels naar mijn idee erg kort zijn, is er een ‘vrij spelen’-modus die je wel de kans geeft lekker lang op een locatie te spelen. De levels worden snel moeilijker om perfect te voltooien en met de vele prestaties ben je ook wel even zoet. Ben je toe aan een groenere wereld, hou je ervan je eigen baas te zijn en kan jij snel de juiste beslissingen maken? Dan is een baantje als burgemeester in Greenville iets voor jou!

Plan It Green is op [url=http://www.denda.com/store/product/10060002-plan-it-green] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook [url= http://www.denda.com/store/time-management-spelletjes] voor meer time-management spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.