De eerste Dutch Comic Con zal volgend weekend plaats gaan vinden, echter verschijnen er verschillende gerichten en is er wat onrust ontstaan.

Zoals bij iedere beurs heeft Dutch Comic Con ook te maken met afzeggingen. Dat is het risico wanneer fans hun favoriete artiest op een beurs of festival wilt zien en of ontmoeten. Wanneer je vaker naar beurzen gaat hou je er rekening mee dat het chaos zal zijn ondanks een keurig programma boekje. Er is veel logistiek op een beurs en vaak enorm veel te zien.

Op dit moment heeft Dutch Comic Con helaas ook last van een aantal afzeggingen zoals tekenaar Barry Kitson. Hierover is niets terug te vinden op de site van Dutch Comic Con en missen zij helaas een nieuws kopje en wordt er voornamelijk via de Facebook van Dutch Comic Con gecommuniceerd. Hierdoor zoeken vele bezoekers zelf contact op met hun favoriete artiest om duidelijkheid te krijgen. Waardoor jeĀ een grotere geruchten stroom en onrust krijgt bij de bezoekers. Zie onderstaande messenger bericht tussen een bezoeker en Osric Chau, er is echter hier geen officieel bericht van verschenen over zijn komst.

img_dutchcomiccon_geruchten

 

Het lijken allemaal fouten waar iedere organisatie last van heeft bij het organiseren van een eerste beurs. De organisatie achter Dutch Comic Con is ambitieus en zijn afhankelijk van vrijwilligers, artiesten, managers, sponsors en nog vele andere partijen. Dat er dan afzeggingen zijn of dat de communicatie niet altijd even soepel loopt is een leerproces waar ze nu doorheen moeten.

Hierbij blijft een reactie op de geruchten vooralsnog uit vanuit de organisatie wat jammer is en de onrust groeit. Het enige bericht wat via verschillende wegen vanuit de achtergrond naar voren komt is dat de twee grote mensen achter de organisatie last hebben van zwart makerij. Hierin ben ik wel van mening dat ze desondanks snel een persbericht eruit moeten gooien om wat rust te brengen bij de vele bezoekers.

Voor iedereen die naar Dutch Comic Con gaat hou er rekening mee dat dit de eerste keer is dat dit wordt georganiseerd, dat er alsnog enorm veel artiesten komen, dat je er waarschijnlijk enorm veel geeky stuff kan halen, je andere fans kan ontmoeten en ga er vooral heen met een open blik. Op zaterdag zijn er ook een aantal van Female-Gamers aanwezig en we kijken er naar uit om op Dutch Comic Con onze helden te gaan ontmoeten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.