Het wereldberoemde strategische bordspel RISK komt nu ook naar de consoles. Durf jij de nieuwe uitdagingen aan?

RISK op consoles biedt je de strijd om wereldheerschappij aan met een moderne twist. De traditionele regels zijn er nog steeds maar toch zijn de grenzen van dit klassieke spel verlegd. Zo zijn de veldslagen in 3D en kan je concrete doelen voor een overwinning aanpassen en zorgen de Legacy-spelregels voor nieuwe uitdagingen.

In deze nieuwe versie van RISK kan je met vier spelers spelen en commandant in jezelf naar boven halen vanuit een high-tech hoofdkwartier. Gewonnen veldslagen worden hierbij beloond met spannende video’s vanaf de frontlinies. Zo kun je epische gevechten tussen tanks en bloedstollende luchtaanvallen in unieke 3D omgevingen bekijken.

Voor het eerst in de geschiedenis van RISK heb je ook toegang tot Iris, een geavanceerd AI-systeem die je van tactisch advies voorziet. Dit gebeurt in de vorm van tutorials maar ook door middel van feedback die je op de hoogte houdt van wat er in de wereld gebeurt. Daarnaast kun je online je oorlogstactieken op de proef stellen en het wereldwijd tegen spelers opnemen in vier verschillende talen.

RISK is vanaf morgen voor €14,99 te downloaden via het Hasbro Game Chennel voor Xbox One en PlayStation 4, of via Xbox Live en PlayStation Network. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hieronder de trailer van deze klassieker in een nieuw jasje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.