TellTale begint inmiddels aardig wat concurrentie te krijgen op de markt van episodische games. Welke is jouw favoriet? De Female Asking Questions legt het de dames van de redactie voor.

Sam

De Walking Dead serie van Telltale vond ik erg leuk om te doen maar dat komt ook vanwege de AMC serie, de strips moet ik nog lezen en wil die ook erg graag gaan verzamelen. Maar mijn favoriet is de Bioshock Infinite: Burial at Sea episodische expansie.

Bioshock Infinite vond ik zelf al enorm leuk om te spelen de wereld, het verhaal en de karakters grepen me enorm. Ik genoot enorm van de expansie en het verhaal bleef me verrassen, intrigeren en hield me steeds weer op het puntje van mijn stoel.

Mirjam
Er zijn best veel episodische game series die ik heel tof vind. Maar als ik echt moeten kiezen dan is dat de serie van Assassin’s Creed, omdat ik hier tot nu toe de meeste tijd in heb gestoken. Het verhaal spreekt mij enorm aan, allemaal verschillende verhaallijnen die uiteindelijk naar elkaar toe lopen vind ik ontzettend interessant. De trilogie van Mass Effect moet ik nog steeds afmaken, deze staat nog steeds hoog op mijn lijstje om uit te spelen.

Laura
Ik heb recentelijk de eerste episode van Life Is Strange gerecenseerd. Een geweldige belevenis van Dontnod en Square Enix. Het toffe vind ik dat t heel filmisch is, wat ik als filmfan extra leuk vind. Het is bovendien zeer belangrijk dat t verhaal goed of spannend is, en meestal zijn meerdere personages belangrijk in plaats van vooral eentje. In Life Is Strange wordt geen inspiratie gehaald uit bestaande mediaproducten

Sandra
Ik heb nog nooit een episodische game gespeeld en ik heb daar ook niet echt behoefte naar. Het idee dat je telkens weer een deel van de game koopt om verder te komen in het verhaal spreekt mij niet aan. Ik wil graag op mijn eigen tempo door een game heen kunnen spelen, waarbij ik niet wil wachten tot het volgende deel uitkomt. Ik vind het al moeilijk genoeg dat ik op nieuwe seizoenen van series moet wachten.

Als ik in die wachtperiode de tijd dood met games en ik daar ook nog moet wachten op verdere afleveringen dan is bij mij de lol eraf. Het idee dat de ontwikkelaars misschien niet verder ontwikkelen aan een volgende aflevering of seizoen en dat ik vervolgens half in het verhaal blijf hangen is niet iets waar ik om sta te springen.

Heather
The Walking Dead games van Telltale uiteraard. Ik heb nog niet de kans gehad om hun Game of Thrones game te spelen, maar daar ben ik ook erg benieuwd naar.

Celine
Mijn eerste episodes game was The Walking Dead. Ik vond het een hele andere manier van gamen dan ik gewend was. De game vertelt een verhaal en jij maakt de keuzes hoe het verhaal gaat aflopen. Eerst was ik daar best egoïstisch in, maar ik heb geleerd dat dat altijd in je nadeel werkt. Momenteel speel ik de Game of Thrones episodes. Ik ben een trouwe fan van de GoT serie.

Episodische games zijn best leuk want ze vertellen het verhaal van een bekende televisieserie. Wat ik minder vind is dat je soms bij bepaalde stukken in het verhaal kan vastlopen, omdat je niet weet waar je moet klikken, en dat is best frustrerend.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.