Tijdens de North American International Auto Show heeft Microsoft en Turn 10 Studios officieel Forza Motorsport 6 aangekondigd. Ze hebben daarbij ook een samenwerking aangekondigd met Ford Motor Company.

De nieuwste Ford GT siert de cover van Forza Motorsport 6 en maakt hierbij zijn gamedebuut. De nieuwe Ford GT heeft een ultra-efficiente EcoBoost motor, geavenceerde aerodynamica en een lichtgewicht carbon fiber constructie. De auto zal eind volgend jaar verschijnen!

2D Boxshot Wizard v1.1

Dankzij de samenwerking kan je in Forza Motorsport 6 nog meer Fords performance wagens verwachten zoals: de GT, Shelby GT350 Mustang en F-150 Raptor, deze hadden hun debut tijdens de autoshow.

“Het is een eer om dit historische moment met Ford te delen en de nalatenschap van de GT te vieren door van de auto de cover car van Forza Motorsport 6 te maken,” zegt Phil Spencer, Head of Xbox. “We zijn blij om deze unieke mogelijkheid te krijgen om Forza Motorsport 6 aan te kondigen op de dag dat de auto debuteert, op een van de grootste podia in de auto-industrie, en we kunnen niet wachten om meer details over de game later dit jaar te delen.”

All-New Ford GT

“De Ford GT is de ultieme executie van een superwagen, die een ultra-efficiënte EcoBoost performance, driver-centric technologie en een lichtgewicht carbon fiber constructie brengt,” zegt Raj Nair, Ford group vice president, Global Product Development. “Door te werken met Microsoft en Turn 10 Studios kunnen wij onze nieuwe GT superwagen delen met een wereldwijd publiek en geven we fans de mogelijkheid om de schoonheid, de spanning en innovatie van Fords performance line-up te ervaren.”

All-New Ford GT

“Net als dat Ford de grenzen van autotechnologie opzoekt in GT, zo zal Forza Motorsport 6 diezelfde innovatie omarmen in onze technisch gezien meest geavanceerde racesimulatie ooit, wat een plezierige en realistische auto-ervaring aan autoliefhebbers en gamers zal bieden,” zegt Dan Greenawalt, creative director bij Turn 10 Studios. “We kijken ernaar uit om gameplay te onthullen op de E3 in juni.”

Alvast een tipje van de sluier wat we tijdens de E3 krijgen te zien. De game zal exclusief uitkomen op de Xbox One. Ik kijk er nu al naar uit om deze wagens uitgebreid te testen in Forza Motorsport 6.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.