Games zijn duur, is wat men vaak zegt. Dat klopt wel, maar dat geldt vooral voor console-gamers. En trouwens, zelfs die krijgen goede deals met bijvoorbeeld PlayStation Plus. PC-gamers hebben veel meer geluk als het om gamekoopjes gaat. Meerdere malen per jaar vind de ‘Steam Sale’-plaats. Het is het moment dat gamesites die zichzelf serieus nemen, plotseling reclame gaan maken voor Valve’s platform. Fascinerend is dat, want als Origin sale heeft dan hoor je er over het algemeen weinig over.

Dit bedoel ik niet als kritiek trouwens hoor, want het is natuurlijke een prettige service voor gamers die je site bezoeken, als je ze even vertelt dat er geweldige deals zijn die je niet kunt laten liggen. In de Steam-sale kom je regelmatig kortingen van 70 procent tegen, dus ja, wie zegt er nou nee tegen een vette game die eerst 20 euro was en nu voor 4 euro de deur uitgaat? Ik ben een groot fan van de Steam-sale, maar ik vraag me wel vaak af hoe ze het toch doen. Mensen werken jarenlang aan zo’n titel die dan voor een habbekrats de deur uitgaat.

Aan de andere kant is het natuurlijk mooi dat mensen je game spelen en genieten van datgene waar jij je hart, ziel en slaapuren in hebt gestoken. Hoe dan ook, als je een PC-gamer bent, dan heb je nog 2 januari om los te gaan. Onze Heather is al druk bezig geweest toffe games te shoppen, waar jullie de komende paar dagen het eindresultaat van zien. Ik ben zelf niet zo’n PC-gamer, maar ik vermaak me op dit moment ook prima met een Steam-game. Ik speel nu The Detail, wat heel erg comic-achtig is en ook wel spannend, want het is een detectiveverhaal.

Het nadeel voor mij is niet alleen dat ik vooral op een Mac werk en dus ook game, maar ook dat ik niet zo technisch onderlegd ben. Ik weet dat het een schande is als gamer, maar ik heb geen verstand van geluidskaarten, videokaarten enzovoorts. Ik weet alleen dat ik heel geërgerd ben als een game hapert, dat is alles. Ergens vind ik dat heel jammer, want de PC-community blijft dan wat ver weg voelen. Als ik stream dan vragen mensen vaak of ik Team Fortress speel, en of ik League of Legends niet eens zou proberen. Ik zou best een monsterlijke PC willen hebben om dat te doen (of liever nog, een gamelaptop zodat ik ondertussen TLC op de achtergrond aan kan hebben, ha!), maar dat is nogal een investering.

Het is een investering die ik op dit moment niet kan en niet wil doen. Ik overweeg het kopen van een streamkastje waardoor je Xbox 360, Wii U en PlayStation 3-games kunt streamen. Helaas zijn die kastjes niet goedkoop en moet je er wederom technisch voor onderlegd zijn. Zou er zoiets zijn als Werkspot maar dan voor hopeloze anti-techneuten als ik?

Vervelend he, dat die mensen waar ik mijn column over begon dan toch gelijk hebben. Eigenlijk zijn games best duur, op het moment dat je er meer dan een tegelijk op je PC wilt hebben staan, of op het moment dat je ze aan de rest van de wereld wilt laten zien via Twitch. Desondanks raad ik je aan gewoon los te gaan in de Steam-sale, want de games worden toegevoegd aan jouw account en je kunt ze op diverse apparaten downloaden als je dat wilt. Sparen komt in januari wel weer, toch?

 

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

One Comment on “Column: De tien dolle dwaze Steam sale-dagen”

  1. Mogen er ook jongens commenten op je column 😉 hehe

    PC gamen is nu gewoon erg voordelig. Mensen zeuren over de kosten van een game PC, gezien het zeker daar kan zijn. Maar als je 10 games koopt op de consoles, ben je 600 euro armer. Koop diezelfde games op de PC en je bent 250 euro armer. Meestal zijn ze dan nog eens voor de helft van de prijs na een maand of twee, terwijl console games langer duur blijven.

    Ieder zijn ding. Ik snap dat het frustrerend is als een spel het niet doet (wat je ook wel eens tegen komt met PC gaming). Maar dingen als Steam Sales, daar doe je het ook voor. Child of Light voor 6 euro. Valiant Hearts ook voor 6 euro. Far Cry collection voor 10 euro. Het is gewoon heel chill!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.