De Steam Holiday Sale 2014 loopt tot 2 januari. Voor PC games met megakorting ben je hier dus weer aan het goede adres. Wat voor games vind je zoal in de sale? Ik licht er een paar voor jullie uit. Ditmaal: Awesomenauts.

Awesomenauts is een 2D Multiplayer Online Battle Arena game uit 2012 van het Nederlandse Ronimo Games. De game is nog steeds zeer populair en op dit moment is er zelfs een heuse Awesome Cup gaande waarbij je geldprijzen kan winnen tot 2835 dollar! Awesomenauts word goed up to date gehouden met patches en op dit moment is het nog volop kerst in de game.

img_Awesomenauts4

In Awesomenauts strijden twee teams van drie huurlingen in de ruimte. Het doel is om elkaars Solarcollector te vernietigen die aan de uiteindes van de map staan. Team rood spawned links en team blauw spawned rechts van de map. Daar tussenin moet je nog wat turrets vernietigen om zo bij de andere kant te komen. Ondertussen blijft de thuisbasis automatische drones aanmaken. Handig is om deze drones voor je uit te laten lopen als je turrets wilt neerhalen. De drones zullen dan de grootste schade op zich nemen en jij kunt vanaf een afstandje op de turret richten.

img_Awesomenauts5
Voor je begint met een game kun je zelf de map kiezen en een Awesomenaut selecteren. Elke Awesomenaut heeft zijn of haar eigen eigenschappen en skills. Er zijn genoeg Awesomenauts om uit te kiezen, waaronder een aantal dames. Je kunt tegen bots vechten in Bot Match, of je kunt online tegen anderen de strijd aan gaan in Battle. Ook kun je lokaal met vrienden spelen en een eigen match op zetten met Custom. Uiteraard kun je als je nieuw bent eerst oefenen in de tutorial. De game doet aan ranks (negen in totaal) en je zult altijd tegen mensen vechten van je eigen rank. Je rank wordt bepaald door je gameplay.

img_Awesomenauts1

Je beweegt je over de 2D mappen met WASD. Verder kun je schieten met de linker muisknop en speciale moves doen met de rechtermuisknop en je muiswiel. Welke moves dit zijn verschilt dus per Awesomenaut. Elke game begin je in een landing vanuit je schip, hierbij kun je onderweg naar de grond geld verzamelen. Eenmaal op de grond kom je eerst langs je eigen thuisbasis waar je je health kunt opladen of in de shop upgrades kunt kopen. Wanneer je dood gaat spawn je weer op dezelfde wijze in de game. Je kunt op elk moment in de game ook F ingedrukt houden om terug te teleporteren naar je thuisbasis om daar te healen of nieuwe skills te leren.

img_Awesomenauts2

De game heeft een heerlijke 80’s cartoon intro en liedje. Awesomenauts heeft een toffe getekende stijl graphics en bijpassende muziek. De mappen verschillen zowel van layout als van stijl. Het verhaal van de game ligt niet echt op de voorgrond, maar dat is niet erg. Het verhaal is niet super diep en het gaat uiteindelijk meer om de battles en niet om het verhaal.

img_Awesomnauts3

Awesomenauts is een zeer leuke game die goed up to date blijft met patches en nieuwe toevoegingen via kickstarter. De graphics zijn erg fijn om naar te kijken en de matches zijn altijd verschillend. Zowel online tegen anderen als offline tegen bots is dit een zeer leuke game om te spelen als je van 2D platform games en Multiplayer online battle arena’s houdt. Awesomenauts is nog tot 2 januari verkrijgbaar met 75% korting voor €2,49 in plaats van €9,99 via Steam.

Heathers Score:

Gameplay: 8/10
Fun: 9/10
Levensduur: 8/10
Graphics: 8/10
Originaliteit: 8/10

Totaalscore volgens reviewer: 8.2

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.