De online gaming community groeit nog steeds en dit was een reden voor gaming community JoinTheForce en Reggefiber om een top 5 te maken van games met de meeste bandbreedteverbruik.

Bij games zoals Battlefield 4 en World of Warcraft gebruik je het internet om te spelen, downloaden en streamen. Het dataverbruik van online games is in de afgelopen jaren ook flink toegenomen. De graphics van games worden steeds mooier en de bestanden steeds groter om over en weer te sturen. Maar welke game verbruikt nu de meeste bandbreedte? Bekijk hieronder de volgens Join The Force top 5:

  1. Battlefield 4
  2. Arma 3
  3. World of Warcraft
  4. Planetside 2
  5. APB

Door het groeien van de gaming community is het ontzettend fijn wanneer je bij deze games een glasvezelverbinding hebt. Tegenwoordig zijn er inmiddels aardig wat huizen voorzien van glasvezel.

“Wanneer je je eigen PC als server wil opzetten om een game op te hosten voor vrienden of om te streamen, kun je eigenlijk niet zonder glasvezel,” zegt Alexander Satink van JoinTheForce. “Alle communicatie tussen de spelers loopt dan namelijk via jouw PC. Dit heeft ook gevolgen voor de hoeveelheid data die je binnenkrijgt en verstuurt. Met een glasvezelverbinding heb je voldoende bandbreedte tot je beschikking om de game zonder haperen te spelen en te hosten of te streamen.”

Toch wel interessant zo’n onderzoek. Helaas zijn wij ook nog niet voorzien van glasvezel maar gelukkig lukt het ons nog steeds om online World of Warcraft en Battlefield 4 te spelen. Zouden we met glasvezel ook beter kunnen schieten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.