TOP 10: Leukste Sinterklaas-apps

Nog twee nachtjes slapen en het is weer pakjesavond. Sinterklaas is jarig en dat vieren we dan. Maar gelukkig is zijn verjaardag al een klein beetje te vieren door je schoen te zetten, of een van de grappige apps te downloaden uit onze TOP 10: Leukste Sinterklaas-apps.
10. De Sint Video Belt
De Sint mag dan nog steeds oldschool aankomen met een stoomboot, hij heeft gewoon een smartphone waarmee hij kan video bellen. In de app De Sint Video belt HD kun je op je iPad regelen dat de Sint belt. Je kunt je eigen tekst inspreken en een leuke ringtone selecteren voor als de Sint ‘belt’. Er is ook een voorgesprek ingesproken, mocht er weinig inspiratie zijn. Uiteraard kan de Sint alle kinderen niet echt gaan bellen met zijn smartphone, dus om de kosten te drukken kunnen papa’s en mama’s daarbij een handje helpen.

9. Jump Piet
Pieten moeten natuurlijk in vorm zijn als ze over de daken sluipen en razendsnel pakjes inpakken. Met de app Jump Piet kun je Zwarte Piet wat exercise geven, want je moet zo hoog mogelijk op flats klimmen zonder daarbij een balkon te raken. Ja, Zwarte Piet komt dit jaar ook weer gewoon naar de Bijlmer, dus het is belangrijk om juist op flatgebouwen (die natuurlijk heel hoog zijn) goed te trainen.

8. Sinterklaas dobbelspel
Als het heerlijk avondje eenmaal is gekomen, dan wil je natuurlijk niet gewoon cadeaus graaien en klaar. Je wil er een leuke avond van maken met familie of wellicht vrienden en hoe kun je dat nou beter doen dan met het Sinterklaas Dobbelspel? Je kunt natuurlijk bij Xenos een dobbelsteen aanschaffen, maar deze app is veel verrassender. Je moet van plek wisselen, cadeaus wisselen om pakjesavond nog interessanter te maken. Hij is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android, dus je kunt er eigenlijk niet omheen. Er zit zelfs een timer op en een plaspauzeknop, wat wil je nog meer?

7. Dag, Sinterklaasje
Uiteindelijk moet Sinterklaas op 6 december toch weer met zijn pakjesboot en alle stoute kinderen in de zak richting Spanje. Gelukkig is dat in het ebook Dag, Sinterklaasje nog niet zover. Op de iPhone en de iPad kun je dit ebook van Laura’s favo kinderschrijver Jacques Vriens downloaden om de kids heerlijk in slaap te vertellen ’s avonds. Geloof ons, je zal er zelf ook plezier aan beleven.

6. Kleine Klaas
Op Nick Junior was een serie te zien genaamd Kleine Klaas. Op de iPad kun je de afleveringen allemaal terugkijken als je daarvoor de speciale Kleine Klaas-app downloadt. Wil jij weten wat Sinterklaas allemaal deed toen hij zelf nog klein was? En hoe hij toch aan die stoomboot en die dichterskwaliteiten komt? Je ontdekt het allemaal in Kleine Klaas, de app die naast tien afleveringen van de serie ook twee voorleesverhaaltjes heeft en wordt verteld door de grappige, charmante Erik van der Hoff.

5. Micks rijmwoordenboek
Soms heeft Sint wat hulp nodig met gedichten en die krijgt hij van de app Mick’s Rijmwoordenboek. Wat rijmt er nou toch op Patricia? Vanillevla? En hoe zit het met een lastige naam als Svenja? Mick’s Rijmwoordenboek heeft er hopelijk een antwoord op. Het fijne is dat je niet per se op internet hoeft te zijn om dit woordenboek te gebruiken, dus als wi-fi op jouw rommelzoldertje niet zo lekker werkt, dan kun je alsnog stiekem aan je (Sinterklaas)gedicht werken.

4. Are you the real St. Nicholas?
Wie ‘kaatseballen’ een veel te ouderwets woord vindt en eens zin heeft in wat anders, die kan zijn kind engels leren door de app Are You The Real St. Nicholas te downloaden. Het is een soort virtueel prentenboek waarmee je je kinderen op gemakkelijke wijze enkele Britse woorden kunt aanleren. Laura doet al weken haar best om haar Engelse collega’s uit te leggen hoe het toch zit met die oude man met die baard en die zwartgeverfde mensen eromheen, dus wellicht biedt deze app soelaas.

3. Sint is jarig
Mocht je er nog niet achter zijn, over twee dagen is Sinterklaas jaren. Sint Nicolaas houdt van deze app, omdat kids er spelenderwijs door leren rekenen. Juichpiet houdt ze bovendien gemotiveerd om door te gaan. Naast rekenen zijn er ook kleurplaten te maken, mocht jouw kind wat creatiever van geest zijn. Wil je ze naar bed brengen, dan kun je terecht bij het verhaal Sinterklaas is iets kwijt. Kortom, een app die van alle markten thuis is.

2. Sinterklaas
Nog een heel veelzijdige sinterklaas-app, is een op Android beschikbare applicatie die simpelweg Sinterklaas heet. Heel mooi is hij niet, maar je kunt er wel terecht voor liedjes, nieuws, lezen en zelfs recepten. Handig voor als je nog vijftien kilo kruidnoten wilt maken om op je houten vloer te storten op 5 december. Of als je de buren moet paaien omdat je veel te veel lawaaierige kinderen over de vloer hebt gehad. Gevuld speculaas doet het altijd goed….

1. De Sinterklaas App
Hij zat al eens in de app-check van Yvonne, en ze schreef er dit over: “Ik gok dat deze app één van de meeste uitgebreide gratis Sint apps is voor de smartphone. Je kunt van alles met deze app zoals de top 50 bekijken van sinterklaasliedjes. Alle liedjes staan op een rij. Niet volledig, want je kunt de alle liedjes aanschaffen tegen een betaling.” Wat moeten we daar nog aan toevoegen? Prettige Pakjesavond!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.