Na Wii Fit is er nu ook de Wii Fit U. Een spel met dezelfde insteek, maar dan speciaal voor de Wii U. Zelf ben ik dol op Wii Fit vanwege de vele oefeningen en spelletjes en ik was er klaar voor om Wii Fit U te proberen. Ik was benieuwd welke verbeteringen Nintendo heeft gemaakt ten opzichte van het eerste spel en welke trainingen nieuw zouden zijn.
Na enthousiast het spel op te starten en mijn Balance Board synchroniseren, wordt het tijd om het spel uit te proberen. Als eerste begint het spel met de Body Test, waarbij het spel met behulp van het Balance Board je gewicht, BMI en Wii Fit Age bepaald. Wii Fit U gebruikt deze gegevens om de hoeveelheid calorieën die je verbrandt tijdens oefeningen te berekenen. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan met de vele opties die het spel biedt. Na de Body Test kom ik in Wii Fit Plaza terecht, waar ik meerdere profielen aan kan maken voor gezinsleden en huisdieren. Dit werkt nagenoeg hetzelfde als Wii Fit. Er zijn opties te vinden om gastspelers aan te maken, of multiplayer te spelen. Multiplayer houd niets meer in dan na elkaar diverse balance games te spelen en vervolgens laat Wii Fit U zien wie de winnaar is.

Het hoofdmenuNadat ik mijn eigen Mii personage heb geselecteerd en op start geklikt heb, kom ik in het tweede menu. Dit menu is wat uitgebreider. Vanaf hier kan je een Body Test doen, je kalender bekijken met je vooruitgang, je grafieken met alle data bekijken, aan de slag met de Fit Meter Guide, screenshots bekijken en uiteraard door gaan naar de trainingen. De Body Test is wederom wegen, je BMI berekenen en je balans bepalen. Dit is vooral handig als je het idee hebt dat je Wii Fit Age hoger is dan je echte leeftijd en je het idee hebt dat je beter kunt scoren. Dan zou je opnieuw een Body Test kunnen doen en een betere score behalen bij de balans oefeningen. De kalender heeft stempels op de dagen, waar je een Body Test hebt gedaan en als je op een van die dagen klikt krijg je een overzichtje te zien van je resultaten van die dag. De grafieken vind ik altijd een fijn onderdeel aan Wii Fit, aangezien ik hier precies mijn voortgang kan zien van mijn gewicht, BMI, Wii Fit Age en nog veel meer. Hierbij kan je dus precies zien of je nog op schema loopt met je doelen. Een groot verschil met Wii Fit en Wii Fit U is de Fit Meter. De Fit Meter is een apparaatje wat je tijdens de dag bij je kan houden en die het aantal stappen die je zet bijhoudt. Naast stappen kan het apparaatje ook hoogteverschillen meten en een overzichtje laten zien van je voortgang. Aan het eind van de dag kan je de Fit Meter laten synchroniseren met je Wii U waardoor de verzamelde gegevens in Wii Fit U zichtbaar zullen zijn.

De oefeningen, trainingen en balance gamesVia het hoofdmenu kan je in het menu trainingen terecht komen. In dit menu kan je je oefeningen kiezen, oefeningen samenstellen tot een waar fitnessprogramma en Wii Fit U een lijstje met oefeningen laten bepalen voor jou. Nieuwe functies zijn de Rankings, waarbij je persoonlijke records van jezelf kan vergelijken met gezinsleden en de Gym Community is een manier om te zien hoe andere spelers overal ter wereld bezig zijn hun doelen te behalen. Wanneer ik kies voor de oefeningen krijg ik vijf categorieën te zien: Yoga, Muscle, Aerobic, Dance en Balance. De Yoga oefeningen zijn vrijwel hetzelfde als van Wii Fit en helpen je met je postuur en met het rekken van spieren, ideaal voor een warming-up. De Muscle categorie bevat ook weinig nieuwe oefeningen en zijn bedoeld om je spieren te trainen. In de Aerobic categorie zijn nieuwe oefeningen toegevoegd zoals Puzzle Squash, Orienteering, Driving Range en mijn nieuwe favoriet: Rowing Regatta. Deze nieuwe oefeningen zijn een welkome afwisseling, want uiteraard zijn de oude vertrouwde oefeningen uit Wii Fit ook nog aanwezig.

Een nieuwe categorie die mij zeer bevalt is Dance, waarbij je kunt kiezen uit verschillende dansstijlen en oefeningen. Zo is er in de Dance categorie Beginner Dance, de Hula, Jazz, Hip Hop, de Salsa en nog veel meer te vinden. De laatste categorie zijn de Balance Games, waar verschillende spelletjes te vinden zijn die je balans op de proef stellen. Ook hier zijn de oude vertrouwde spelletjes te vinden zoals Heading waarbij je voetballen moet koppen, Ski Springen, rhythm Kung Fu en veel meer. Nieuwe spelletjes in deze categorie zijn onder andere Hose Down waarbij je Mii personages met een krachtige waterstraal weg moet spuiten, Dessert Course waarbij je met je GamePad desserts naar klanten moet brengen zonder deze te laten vallen, Scuba Search waarbij je onderwater aan het zwemmen bent en op zoek bent naar verschillende dieren en schatten, en nog veel meer.

De nieuwe oefeningen en spelletjes zijn het grootste verschil met Wii Fit, samen met het gebruik van de Fit Meter. De oude vertrouwde spelletjes hielpen ons ieder jaar al met onze goede voornemens, maar met behulp van de nieuwe spelletjes en oefeningen is het sporten met Wii Fit U gewoon afwisselender en daarom leuker.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.