Ik kreeg de kans om tijdens Gamescom de live demo van Watch_Dogs bij te wonen. En natuurlijk greep ik die kans gretig aan. Vele zijn al helemaal overtuigd van de kracht van deze game maar bij mij bleef dit nog even uit. Echter heeft de presentatie mij wel van gedachte doen veranderen.

Heel lang is het onduidelijk geweest wat voor een game Watch_Dogs precies was. Hierdoor werd ik niet heel erg getriggert en vond ik het maar gek dat mensen er zo enthousiast over waren. Nu mocht ik bij Ubisoft de live demo zien, dit houdt in dat een journalist de game speelt en er iemand van Ubisoft bij staat die commentaar en tips geeft. Alleen kon ik zelf helaas niet spelen omdat er te weinig systemen stonden.

In de game loop je in een open wereld en jij bent een hacker. Tegenwoordig doen we alles elektronisch en dit zie je ook terug in deze game. Bijna alles is namelijk te hacken. Het leuke hiervan is dat je er een nieuwe spelervaring bij krijgt. Je zult een beetje voorzichtig te werk moeten gaan soms en als je ergens de hoek om wilt kijken dan kun je gewoon een camera hacken. Je krijgt dan het beeld te zien van deze camera om zo bijvoorbeeld je vijanden te bespieden. Je zou ook nog vanaf die camera de volgende camera kunnen hacken om zo een heel eind verderop te kijken. Naast het hacken van een bewakingscamera kun je ook op het internet van gebouwen inbreken en zo de webcam van de bewoners hacken. Hier kun je dan in hun woningen meekijken en meestal hun bankrekening leeg halen of hun creditcard gegevens vinden. De game geeft je dus een totaal nieuwe manier om een stealth modes te spelen en gaan de weg zul je er beter in worden en zullen de puzzel stukjes op zijn plaats vallen.

Een leuk verrassingselement was dat we zelf gehackt werden door een hacker. Dit was een van de andere spelers. We speelden gewoon de singleplayer mode maar als je vrienden op je console de game aan het spelen zijn kunnen ze jou hacken en zul je er zo snel mogelijk achter moeten komen wie deze persoon is in het spel. Ze zullen namelijk gewoon de vorm van een burger aannemen. Dit was een leuk extraatje nu is het alleen nog wachten op de verhaallijn maar ik denk dat ik dit gewoon bekijk wanneer hij uit is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.