Het is alweer tijd voor een nieuw interview met een Gamende meid. Voorheen hebben we meiden van eigen bodem (Nederland) een aantal vragen onder de neus gedrukt, nu gaan we iets zuidelijker, naar onze zuiderburen. Ik heb het genoegen gehad om de Belgische gamerchick [flag]be[/flag]Nightfoal een aantal vragen te stellen. Ze is bezig met een verhuizing, druk met een studie en is uit L3 het team waar ze eerst in zat.. Meer weten? Lees dan snel verder!

Zou je jezelf voor willen stellen aan onze lezers?
Hey. Mijn naam is Lauren. Ik ben 19 jaar oud en woon in Antwerpen. Ik speel CS onder de nickname Nightfoal en ik ben slecht in interview intro´s

Hoe ben je aan je nickname gekomen?
Eigenlijk was ik gewoon op zoek naar een e-mailadres zonder underscore. Ik wou perse iets met Nightmare maar dat was uiteraard al allemaal bezet, dus heb ik er maar Nightfoal van gemaakt. Foal is Engels voor veulen, dus eigenlijk betekent het zo´n beetje kleine nachtmerrie. Ik krijg vaak schampere opmerkingen in de trend van “jij bent ook wel slecht in Engels, iedereen weet toch dat het Nightfall moet zijn”, maar dat neem ik er wel bij.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik woon samen met mijn vriend in Wenen en volg daar een intensieve Duitscursus en enkele lessen aan de universiteit als vrij student.

Ga je naar school? Of werk je?

Ik begin in september met mijn tweede jaar van de opleiding toegepaste taalkunde Engels-Spaans, en ik denk dat ik er ook nog Duits ga bijnemen.

Wat wil je later worden als je groot bent?
Deze opleiding heeft als afstudeerrichtingen vertaler of tolk en ik zou daarmee later graag vertaler of ondertitelaar worden. Ik ben best graag met taal bezig en het lijkt me wel leuk om daar dan mijn beroep van te kunnen maken.

Verliefd? Verloofd? Getrouwd? Kinderen?
Ik ben nu al een tijdje samen met een hele leuke jongen. Hij woont in Oostenrijk, vandaar mijn heen-en-weergependel. Het is een beetje onconventioneel en zeker niet een van de meest voor de hand liggende relaties maar voorlopig ondervind ik er echt geen hinder aan. Hij komt een weekje naar hier, ik ga een tijdje naar daar. Volgende maand blijf ik de hele maand bij hem en ga ik overdag een taalcursus volgen.

Hoe heb je je vriend ontmoet?
Mijn vriendje is ooit eens tijdens een apres-ski in het Oostenrijkse aan de praat geraakt met een Belgische vriend van me en tijdens een citytripje naar Wenen, waar ik ook bij was, liepen ze elkaar weer tegen het lijf. We zijn allen samen iets gaan drinken en het klikte echt wel tussen ons. En tja, van het ene kwam het andere.

Is je vriend zelf ook een gamer?
Hij is wat je noemt een gelegenheidsgamer. Af en toe speelt hij wel eens een spelletje Quake 3, maar hij zegt dat hij zichzelf niet als een gamer beschouwt, al moet ik wel zeggen: zijn computerscherm was een tijdje kapot, waardoor alle graphics op zijn pc een beetje op grote picassoschilderijen leken en toen zijn scherm ineens terug normaal werd zat hij toch wel binnen de vijf minuten te spelen.

Wat vind hij er van dat jij (fanatiek) gamed?
Echt last heeft hij er niet van. Zoveel heb ik de laatste weken ook niet gegamed aangezien het er thuis nogal hectisch aan toe ging. Ik weet dat hij me sowieso mijn tijd gunt, voor wat dan ook, en dat moet geloof ik ook wel een beetje als je echt zoveel tijd met elkaar doorbrengt.

Kun je van hem winnen?
Voorlopig win ik zeker nog van hem in CS omdat hij het niet speelt, maar hij heeft een hele goede aim dus ik laat mijn steamaccount toch maar lekker gesloten als hij in de buurt is.

Heb je andere hobbies naast gamen?
Ik hou van paardrijden en ik dans best graag, maar me inschrijven bij een dansclub is een beetje nutteloos omdat ik elke week wel ergens anders ben en als je lessen mist en de choreografie niet kan volgen heb je er ook niets aan. Misschien kijk ik wel uit naar iets tae bo of aerobicsachtig want ik zit al veel te lang stil en ik word er echt futloos van.

Welke film heb je als laatste gezien? En is het een aanrader?
In de cine: Juno. Ik vond hem echt super! Het script heeft onlangs een oscar gewonnen en die is naar mijn mening welverdiend. De dialoog is snel, leuk en speels en ook de acteurs zijn echt goed gekozen. Ik vond Ellen Page in haar rol van zwangere tiener echt veel leuker dan in het eerder lugubere Hard Candy.Op tv: Troy…in het Duits. Troy op zich vind ik wel een leuke film, ook al duurt hij een beetje lang, maar wie is er in godsnaam op het idee gekomen om films te dubben, afschuwelijk!

Welke game(s) speel je?
Ik speel enkel nog CS 1:6 op dit moment maar ik heb een zwak voor sim games. Mijn guilty pleasure is een game waar je een paardenstal moet runnen en met je dieren naar wedstrijden moet gaan. De sims 2 en petz zijn ook oude favorieten van me, echte girlie games dus.

Hoe ben je ooit begonnen met gamen?
Een vriend en een vriendin van me hebben me een viertal jaar geleden overhaald om me in te schrijven op de community site sogamed, wat ik eerst niet wou omdat ik helemaal niet gamede. Na door tientallen gamers bestookt te worden met de vraag of ik games speelde ben ik naar de winkel gelopen en heb ik half life gekocht, op dat moment al een behoorlijk oude game, maar iemand had me die aangeraden. Ik weet nog dat ik behoorlijk humeurig was toen ik de winkel buitenliep omdat de verkoper me had gevraagd of ik half life wel zeker kon draaien op mijn pc. Waarschijnlijk zijn die verkopers gewoon verplicht om dat te vragen, maar op dat moment dacht ik “ja zeg, dat spel draait waarschijnlijk zelfs op een 486”

Zit je in een clan? Zo ja, welke? Welke squad(s)?
Ik ben voorlopig clanless, maar Beata heeft me gezegd dat ik altijd op zondag mixjes mag meespelen met Ku! en dat lijkt me heerlijk want de meisjes van Ku! zijn stuk voor stuk prachtmeiden.

Jij zat toch in L3, maar je staat niet meer in de line-up, waarom ben je hier weg?
Door financiële omstandigheden heb ik twee maanden ´s avonds en soms ook op zondag moeten werken. L3 speelde al niet heel vaak na een periode van examens en dergelijke en ik kon er 2-3 avonden per week ook niet zijn. Andere actieve clans zijn er op dit moment niet in België maar ik kijk al uit naar de mixjes met Ku!

Hoe is het met je clan geschiedenis?
Mijn eerste echte clan was begamers.female met onder andere Princess en KillerGirl, na een tijdje in het inactieve Bad Girls Belgium gezeten te hebben. De sfeer in begamers was echt relaxt en Princess en ik zagen elkaar vaak aangezien ik drie jaar iets gehad heb met Bax, een Belgische cs-speler, en zij iets had met zijn broer. Leuk toeval, niet? Daarna heb ik in Deisata, Synergy, Sortiz en Ku! gezeten. KillerGirl en Princess zaten in zowat de helft van die clans. Daarnaast heb ik ook samengespeeld met meiden zoals Boevje, Sycom, WildCat, PurpleTiger en nog vele anderen. Als je in een benelux clan speelt kom je vaak met dezelfde meiden in een clan terecht aangezien er maar een beperkt aantal meiden beschikbaar is. Mijn laatste clan was Belgicas, later L3 geworden.

Speel je liever met mannen, vrouwen of gemixt? En waarom?
Competitief speel ik liever met vrouwen omdat de female leagues erg leuk zijn en je je kan meten aan clans van gelijkaardig niveau. Als ik mix speel ik liever met jongens of jongens en meisjes door elkaar, kwestie van er een beetje afwisseling in te brengen.

Heb je nog een tip voor startende cs-ers?
Spelen, spelen, spelen. Ik weet nog goed dat C´mii, die samen met mij in Belgicas zat, nog niet echt lang speelde en bijna altijd onderaan stond in het team, maar zij heeft uren aan een stuk geoefend en gespeeld en ze raast ons nu haast in een ijl tempo voorbij. Het verbaast me echt hoe snel zij vooruitgang heeft gemaakt. Kudos!

Ga je wel eens naar LAN-Parties? Zo ja, welke opkomende kunnen we je in actie zien?
In de laatste vier jaar heb ik echt tientallen LAN-parties gedaan. Om er enkele te noemen: Whose onlan, lanscape, lantacy, base-x, yalp, FoM, OCC, the party. Sommige van deze heb ik tot vijf verschillende edities bezocht. Vooral FoM blijft een van mijn favorieten en het is altijd dicht bij huis. Wat mijn volgende LAN wordt weet ik nog niet.The party herinner ik me vooral als de LAN met het vreemde eten. Ik weet nog dat ik een ijsje wou en ik vroeg iets a la “sotfijssss…mhmm chocolade, alsjeblieft” (dit moet mijn mijmerende bedenkingen over mijn smaak softijs voorstellen terwijl ik naar het bord met de mogelijkheden keek, sorry als het lichte gebreken vertoont) en die vrouw achter dat kraampje maakt me een vanille softijs…en dompelt die helemaal onder in de gesmolten chocolade. Misschien is dat iets Nederlands of zo maar ik vond het echt bizar en dat ding was echt onmogelijk om op te eten zonder te morsen!

Wat vind je van de huidige CS female scène in je land?
Het eerste woord dat in me opkomt is “zielig”. Ok, we zijn een klein land, maar ik zou het leuk vinden als meer meiden zouden gamen en er een beetje meer competitie zou komen, misschien eens een leuk benelux toernooitje, maar op dit moment zijn er in de Benelux echt te weinig clans om echt iets interessant te kunnen doen. Blijven hopen!

Wat is het leukste dat je tijdens je ‘gaming carrière’ mee hebt mogen maken?
ESWC was heel leuk, en ook de uitjes met Ku! vond ik geweldig. Met een bende meiden in een auto door de straat rijden met de ramen naar beneden en in volle borst “diep in de zee” (een beetje ons clanlied) zingen, zalig. Ook mijn eerste keer paintball met Belgicas was leuk. C´mii heeft wel de cameraman vol in zijn gezicht geraakt, toen lag ik echt wel onderuit van het lachen (hij had uiteraard wel een masker op, neen ik ben niet sadistisch)

Wat vindt je familie er van dat je fanatiek gamed?
Ze zijn er alleszins niet blij mee, dat kan ik je zeggen. Maar ik woon al twee jaar quasi op mezelf (ik doe thuis de was want ik heb geen wasmachine en ik spring soms eens binnen in het weekend) dus veel hoor ik er niet meer van. Soms halen ze het nog eens boven als ik mindere punten heb voor een vak.

Sommige jongens vinden het leuk dat meiden gamen, sommige vinden het echt verschrikkelijk, hoe is jouw ervaring met andere gamende mannen?
Laatst op mijn werk kwam een jongen erachter dat ik gamede en die wou gelijk met me trouwen! Het is echt wel leuk als jongens eens een positieve reactie hebben op het hele gamegedoe want de meeste competitieve mannelijke gamers vergelijken female gaming maar al te graag met de special olympics.

Hoe zie jij je toekomst over 5 jaar? Heb je plannen voor de komende 5 jaar? Speel je dan nog steeds games?
Ik ga vast en zeker mijn studies afmaken, maar ik ben nog niet zeker in welke stad. Daar ben ik nu een beetje over aan het nadenken. Dat zal nog drie a vier jaar duren. Daarna zou ik graag een leuke job zoeken, nadat ik een roadtrip door de VS heb gemaakt. Ik denk niet dat ik dan nog zal gamen eigenlijk.

Hoe zie je de toekomst van de Female eSports?
Als er niet snel nieuwe meiden bijkomen vrees ik dat alles een beetje zal verwateren, maar niemand kan echt voorspellen wat er zal gebeuren. We zien wel

Hoeveel uur game jij per dag ongeveer?
Sommige dagen speel ik gewoon niet, maar als ik speel gemiddeld twee a drie uur.

Ik wil Nightfoal heel erg bedanken voor haar tijd! Wie we de volgende keer het hemd van het lijf zullen vragen, dat lees je binnenkort!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.