Een tijdje geleden schreef ik over de aankondiging van Paardenboerderij, waarbij ik noemde dat ik geen paardenmeisje ben en dat ik de game vooral wilde spelen voor de geitjes en schaapjes. Ik wilde toch uitproberen of ik die paarden ook leuk zou vinden…

Ik besluit een nieuwe Sim te maken, want ik heb niet echt een bestaande familie waar ik een paard bij wil voegen. Dat geeft me gelijk de kans om alle nieuwe CAS-items te bekijken. De kledingstukken zijn allemaal in het thema van een Amerikaanse ranch. Veel leer en jeans stoffen, met of zonder patroon en voor alle leeftijden. Een aantal items is gebaseerd op inheemse volken, zoals een gewoven vest en sieraden. Het is een toffe combinatie van kledingstukken, al zitten er ook items tussen die misschien wat bijzonder zijn voor alledaagse momenten. Ook zijn er weer wat nieuwe haarstijlen die het thema nog verder versterken. Niet alleen Sims hebben CAS-items, maar ook voor de nieuwe paarden is er van alles te vinden. Zo is er een bloemenkrans, strikken, verschillende haardracht voor de manen, en zadels.

Om niet te veel verloren te raken in al het nieuws gooi ik de dobbelsteen voor mijn Sim voor wat willekeurige kleding items die ik hier en daar wat aanpas met items uit het nieuwe pakket. Tijd om een huis te kopen! Ik trek natuurlijk in in de nieuwe wijk, Chestnut Ridge. Hier kies ik een bestaande woning, die met allemaal nieuwe items ingericht is. Ik kijk ook gelijk naar de nieuwe feature om het plafond te kunnen bekleden, maar daar merk je dus niet zo veel van. Er staat zelfs al een kleine omheining voor een van de nieuwe dieren! Ik besluit niet te hard van stapel te lopen en koop eerst twee schaapjes. Ik noem ze Marshmellow en Fluff en ben direct verkocht. Ze zijn echt super schattig en huppen vrolijk door de voortuin en lopen zelfs het huis binnen. Schaapjes en geitjes hebben een aantal items nodig voor het eten en slapen. Ook kun je ze met de hand voeren, wat overigens echt nog schattiger is.

Maar goed, het pakket heet Paardenboerderij en geen schapenboerderij. Zodra ik wat geld verdiend heb, kies ik ervoor om een paard te adopteren. Je kunt kiezen uit het aanschaffen van een nieuw paard, maar je kunt ook een paard redden. Dit is net als het adopteren van katten en honden, het paard heeft al wat eigenschappen en daar moet je het mee doen. Het veulen wat ik adopteer heet Banjo (ik besluit de volgende Kazooie te noemen) en het ras staat er ook bij. Ik ging er eigenlijk vanuit dat ik het ras ook nog weer terug zou kunnen vinden, bijvoorbeeld in de bio van Banjo, maar helaas. Het enige wat uiteindelijk lukt is via cheats in de CAS komen en daar zie ik uiteindelijk “American Quarter Horse” staan. Dat zal het wel zijn dan.

Dit is niet het enige wat opvalt. Er zitten namelijk ook behoorlijk wat glitches in. Soms wil ik mijn dieren met de hand voeren en staat mijn Sim helemaal aan de andere kant van de tuin met een fles en uitgerekte arm een schaap te voeren. Ook liepen acties regelmatig vast en moest ik Sims en dieren resetten. Dit gebeurde ook bij andere gezinnen waar ik tussen switchte. Soms stond mijn paard ineens heel lang stil, deed niets en had een reset nodig voordat het weer in beweging kwam. Als je daar niet alert op bent loopt de behoefte meter behoorlijk achteruit en dat komt de relatie met je dieren niet echt ten goede. Het scheren van mijn schaapjes ging ook niet altijd van harte, want de actie werd ineens afgebroken of hij begon er niet eens aan. Tijd voor een update lijkt me!

Terug naar de gameplay, want het is natuurlijk niet allemaal slecht. Goed om te weten, met een veulen kun je nog niet zo veel. Natuurlijk begin je al vast met de opvoeding van je paard en zorg je voor een goede band. Als ze dan ouder zijn kun je met ze trainen om mee te doen aan bijvoorbeeld een springwedstrijd. Paarden (maar ook de geiten en schapen) hebben behoeftes waar je rekening mee moet houden. Behalve eten en drinken moeten ze ook schoongemaakt worden en hebben ze rust en vermaak nodig. Als ze ouder worden zullen ze zelf ook wat meer op zoek gaan naar vermaak, maar mijn veulen moest nog een beetje begeleid worden. Volwassen paarden kun je ook berijden, bijvoorbeeld naar het dorp of gewoon een relaxte wandeling door de natuur.

Een andere leuke toevoeging is het klussenbord in het dorp. Daar staan verschillende klussen op die je kunt doen, zowel met als zonder paard. Je kunt bijvoorbeeld tegen een vergoeding een paard trainen of een groepsrit begeleiden met jouw eigen paard. Deze klussen leveren geld op, maar helpen ook om verschillende vaardigheden te verbeteren. Vergeet trouwens niet dat je ook nectar kunt maken! Vooral handig als je wat fruitbomen in de tuin hebt, waarmee je verse nectar kunt maken en natuurlijk kunt verkopen. Ik vind het wel erg leuk dat er inmiddels zoveel verschillende manieren zijn om geld te verdienen, in plaats van een standaard baan.

Alena’s conclusie

Er is natuurlijk nog veel meer te ontdekken, zoals verschillende geheimen in het dorp en leuke interacties met paarden, schapen en geiten. Met uitzondering van al die glitches, die neem ik aan goed op te lossen zijn met een update, vind ik het pakket toch leuker dan verwacht. Ik ben nog steeds geen paardenmeisje, maar het is zeker wel een leuke toevoeging voor de volgende keer dat ik een gezin met een boerderij wil starten. Wel zijn paarden meer werk dat bijvoorbeeld de koeien en alpaca’s uit Landelijk leven. Ze hebben meer behoeftes en je moet meer met ze ondernemen. De gameplay van dit pakket is wel erg leuk, zeker als je van paarden houdt. Chestnut Ridge is ook een hele leuke buurt, met genoeg activiteiten, al heb ik ergens het gevoel dat ik wat mis. Al met al een vermakelijk pakket, al kan ik me goed voorstellen dat je deze skipt als je niets hebt met paarden, schapen of geiten. De Sims 4 Paardenboerderij is nu verkrijgbaar.

+ Geitjes!
+ Schaapjes!
+ Veel nieuwe CAS- en bouw-items

– Nog wat glitches
– Pakket voor specifieke wensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.