Mobiel gamen verwijst naar het spelen van videospellen op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Met de technologische vooruitgang zijn mobiele apparaten steeds krachtiger geworden en kunnen ze games van hoge kwaliteit en complexiteit ondersteunen. Mobiele games zijn enorm populair geworden vanwege hun draagbaarheid, toegankelijkheid en het brede scala aan beschikbare titels. Mobiel gamen heeft ook sociale aspecten, waarbij spelers kunnen concurreren met vrienden of andere spelers over de hele wereld. Veel mobiele games bevatten online multiplayer-functies waarmee spelers samen kunnen spelen of tegen elkaar kunnen strijden, wel heb je dan een goed en stabiel mobiel netwerk nodig.

Stabiel netwerk

Houd er rekening mee dat je wel een goed en stabiel netwerk nodig hebt om onderweg te kunnen gamen. Zelf game ik ook graag in de trein en het openbare netwerk van de trein kun je niet op vertrouwen, maar je moet dus een provider kiezen waar je wel op kan bouwen. Daarnaast moet je niet alleen een goed en stabiel netwerk hebben, maar ook genoeg datalimiet, zodat je niet te lang hoeft te bufferen of uit het spel knalt. Als we kijken naar prijs kwaliteit verhouding dan kom je over het algemeen uit op een sim-only abonnement, in dat geval moet je dus je mobiel of tablet wel al hebben. Simpel.nl heeft het vaakst en best geteste mobiele netwerk en heeft bundels met 14GB voor een zachte prijs.

Datalimiet

Het is wel belangrijk op te merken dat sommige online games mogelijk meer dataverbruik hebben dan andere, dus controleer je datalimieten en zorg ervoor dat je genoeg data beschikbaar hebt om de games te spelen. Wij raden daarnaast aan om een data limiet of plafond in te stellen bij je provider. Bij de meeste providers kan je een plafond instellen, maar kan dat pas bij 20 euro buiten je bundel. Bij Simpel.nl kun je de prijs van je bundel aangeven als plafond en hoef je dus nooit kosten buiten je bundel te maken. Je kunt op elk moment de hoogte van je Plafond veranderen. Ook als je je Plafond hebt bereikt. Op die manier heb je altijd controle over je maandelijkse kosten. Dit kan makkelijk en snel via de Mijn Simpel app. Zo kan je lekker onderweg mobiel gamen zonder zorgen!

Game inspiratie

Als je op zoek bent naar een game-ervaring voor de mobiel, maar je weet niet welk spel je zou kunnen spelen, dan hebben wij nog een paar suggesties voor je. Dit zijn mobiele games die erg goed draaien als je een goed mobiel netwerk hebt:

  1. Minecraft: Minecraft is een populair sandbox-spel dat draait om het bouwen en verkennen van een open wereld. Het heeft geen hoge systeemvereisten en kan soepel draaien op de meeste netwerken.
  2. Among Us: Among Us is een online multiplayer-spel waarbij spelers proberen te ontdekken wie van hen een bedrieger is op een ruimteschip. Je kan ook verstoppertje spelen in deze game, lees hier ons artikel over deze modus. Het is een lichtgewicht spel dat niet veel bandbreedte vereist, dus het zou goed moeten werken op een goed getest netwerk.
  3. Stardew Valley: Stardew Valley is een ontspannende boerderijsimulator waarbij je je eigen boerderij kunt beheren, gewassen kunt verbouwen en relaties kunt opbouwen met dorpsbewoners. Het is geen veeleisend spel qua netwerk en zou prima moeten werken op een stabiel netwerk.
  4. PUBG Mobile: PUBG Mobile is een populaire Battle Royale-game waarin spelers strijden om als laatste over te blijven. Het spel biedt spannende gameplay en ondersteunt multiplayer-gevechten, wat het perfect maakt voor mobiel gamen op een netwerk.
  5. Clash Royale: Clash Royale is een strategisch kaartspel waarin spelers in realtime tegen elkaar strijden. Het is een verslavend spel dat korte matches biedt en goed werkt op mobiele netwerken.

Er zijn natuurlijk nog heel veel andere mobiele games, maar dit zijn voorbeelden uit verschillende categorie├źn. Welke mobiele game speel jij het liefst?

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.