Eindelijk is het zover, op 24 en 25 juni is de zomer editie van Heroes Dutch Comic Con, ofwel HDCC. We hebben al eerder nieuws met jullie over deze editie gedeeld, maar inmiddels is er nog veel meer te vertellen en dat delen we natuurlijk met alle liefde met jullie.

Laten we beginnen met nieuws over de gasten. Sinds ons vorige artikel zijn namelijk Gwendoline Christie (alleen zondag) en Ben Barnes toegevoegd aan de gastenlijst. Gwendoline ken je misschien als Brienne of Tarth van Game of Thrones, of misschien is Captain Phasma meer je ding? Op dit moment speelt ze een rol in Wednesday en The Sandman. Ze zal alleen op zondag aanwezig zijn, maar doet dan wel een photobooth moment. Ben Barnes ken je wellicht van Shadow and Bone als generaal Kirigan of als prins Caspian van Chronicles of Narnia. Ben zal op beide dagen aanwezig zijn en doet zowel meet-and-greet als de photobooth. Helaas is er ook een afmelding, want Cobie Smulders zal wegens persoonlijke omstandigheden niet aanwezig zijn voor HDCC. Hopelijk komt ze in de winter terug!

Tijdens HDCC zijn er ook weer genoeg dingen te beleven. Zo is er een stand voor Marvel Studios’ Secret Invasion in de Experience Hall en bemachtig daar een unieke poster. Om de lancering van het tweede seizoen van Star Trek: Strange New Worlds op hun platform te vieren, organiseert SkyShowtime op zaterdagavond 24 juni een exclusieve screening in Kinepolis Utrecht in het bijzijn van hoofdrolspelers Rebecca Romijn en Anson Mount. Wil je hier bij zijn? Ga dan naar de instagrampagina van HDCC en ga naar de linkinbio! Wil je gewoon een voorproefje, dan kun je naar de Experience Hall tijdens HDCC.

Dan is er ook nog een speciaal evenement op zondag 25 juni voor iedereen die Zelda heet. Bij de Nintendo stand kun je The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ontdekken en de release vieren met alle naamgenoten. Liever mee doen met of kijken naar een toernooi? Dan is er ook genoeg te doen voor je, zoals Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 3 en nog veel meer. Zorg dat je regelmatig langs de Nintendo stand komt, want er zijn heel veel leuke giveaways! Voor de liefhebbers van pizza en schildpadden zijn de Teenage Mutant Ninja Turtles aanwezig! Kom alles te weten over de nieuwe film, die vanaf 9 augustus in de bioscoop draait, doe mee met een giveaway en geef Raphael, Michelangelo, Donatello of Leonardo een highfive!

Hierboven zie je een overzicht van het programma van de Main Stage op zaterdag en zondag, maar er is natuurlijk nog veel meer te doen. Voor het volledige programma check je de website. Inmiddels heb ik ook een cosplay keuze kunnen maken (na heel veel wikken en wegen) en ga ik op zaterdag als Padmé Amidala en zondag als Peggy Carter. Zie ik jullie daar?

Voor de eerdere artikelen kijk je hier en hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.