In november was de laatste editie van Heroes Dutch Comic Con (HDCC voor vrienden), wat op zich nog niet zo lang geleden is en toch alweer als lang geleden voelt. Gelukkig komt juni nu sneller dichterbij en zijn we bij Female-Gamers benieuwd wat we tijdens deze editie kunnen verwachten.

Goed om alvast te melden, de reguliere kaarten zijn al uitverkocht, maar aanstaande vrijdag gaan de laatste kaarten in de verkoop. Heb je getwijfeld en naast het net gevist, maar ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden, zorg dan dat je vrijdag 21 april om 20.00 achter je scherm zit om de laatste kaarten te bemachtigen!

Laten we allereerst beginnen met alle gasten die op HDCC zullen staan. Bob Morley en Eliza Taylor van de serie The 100 zullen los van elkaar, maar ongetwijfeld ook samen een verschijning maken. De ervaring leert dat acteurs uit dezelfde serie elkaar vaak wel even aanvullen tijdens een panel op Main Stage. Maar los van de Main Stage zijn ze natuurlijk ook aanwezig voor een fotomoment en een handtekening. Star Wars fans zullen blij zijn met de komst van Amy Allen en Orli Shoshan. Zij vertolken Jedi Master Aayla Secura en Shaak Ti. Tof om ze een keer zonder volledige make-up en kostuum te kunnen zien!

HDCC 2019, foto door Wendela

De laatste speciale gast voor deze editie is Danny Trejo, jawel mensen. Danny Trejo draait al heel wat jaren mee in de filmindustrie. Zo speelde hij in From Dusk Til Dawn (1996), Machete (2010) en kwam hij zelfs voorbij als Rancor trainer in The Book of Boba Fett. Deze eindbaas zal vast een heleboel vragen krijgen en handtekeningen gaan zetten dat weekend!

Ook zullen er weer Cosplay gasten zijn. Sakuraflor, Iwood Cosplay, Loopythelamb, Btrix en Meankitteh zijn aanwezig om hun prachtige cosplay creaties te laten zien. De laatste vier zullen ook juryleden zijn tijdens de Cosplay wedstrijden. In de Cosplay Village zijn daarnaast ook weer een aantal Cosplayers aanwezig die klaar staan om met je op de foto te gaan of je wat goede Cosplay tips te geven. Multifluffyness, Satiella, Sammyscosplay, Cosplayclues, Littytittycosplay en Dobicos staan al op de lijst en dat zullen er vast nog meer worden. In de Cosplay Village kun je ook toffe items kopen om je Cosplay nog verder compleet te maken. Meer informatie over alle Cosplay gasten vind je hier. Ook kun je daar zien welke auteurs en comic artists aanwezig zijn om jouw favoriete comics te tekenen en soms live demonstraties te geven.

HDCC november 2022, foto door Alena

Behalve al deze toffe gasten zijn er ook altijd allerlei vette activiteiten tijdens HDCC. Daarbij kun je denken aan lightsaber skills workshops, Historical European Martial Arts (HEMA) workshops waarbij je leert vechten met een zwaard, Cosplay workshops of miniatuur schilderen (handig voor je D&D of Warhammer figurines). Het exacte programma wordt vaak kort van tevoren bekend gemaakt, dus houd vooral de site en de socials van HDCC in de gaten!

Mocht je even willen rondneuzen voor nieuwe comics, boeken, kleding of andere snuisterijen, dan kun je helemaal los in de enorme merchandise hallen. Zowel grote als kleine shops en natuurlijk artiesten verkopen hier hun tofste spullen. Tijdens de herfsteditie had ik de grootste moeite om keuzes te maken, dus ik zal maar vast weer wat geld opzij zetten.

Voor de oplettende lezer heb ik nog niets genoemd over het gamen tijdens HDCC, maar daar krijgen we vrijdag groot nieuws over. Wat we in ieder geval kunnen verwachten zijn verschillende game stands om mee te kunnen doen aan toernooien, zoals Just Dance en Super Smash Bros.. Ook staan er vaak demo’s klaar om de nieuwste games te kunnen proberen of kun je achter een klassieke arcadekast kruipen. Voor iedereen genoeg te doen dus!

Voor meer informatie, kijk je op de site van HDCC en houd ook vooral instagram, Facebook, Twitter en YouTube. Ons verslag van de wintereditie van 2022 vind je hier. De zomereditie van HDCC is op 24 en 25 juni in de Jaarbeurs in Utrecht en vergeet niet: vrijdag 21 april om 20.00 gaan de laatste kaarten in de verkoop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.